Clanurile de cămătari – știute de toată lumea, ignorate de Justiție. În pușcăriile din România sunt închise doar trei persoane condamnate pentru cămătărie

de Razvan Pritulescu , 21 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 17:35, 21 aprilie 2017
Clanurile de cămătari – știute de toată lumea, ignorate de Justiție. În pușcăriile din România sunt închise doar trei persoane condamnate pentru cămătărie

Cămătăria este interzisă prin lege din 2011 și se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare. Deși Poliția face zeci de percheziții, anual, la clanurile de cămătari, foarte puțini dintre aceștia ajung după gratii.

Legea nr. 216/2011 spune, la articolul 3, că “darea de bani cu dobândă, ca îndeletnicire, de către o persoană neautorizată constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

În România, clanuri de cămătari, bine organizate, sunt în aproape toate orașele mari. Toată lumea știe de existența lor, toată lumea știe cu ce se ocupă, inclusiv autoritățile.

Periodic, Poliția face percheziții la domiciliile cămătarilor, ridică probe, procurorii operează rețineri pentru 24 de ore. Ultima acțiune de amploare a avut loc în noiembrie anul trecut, când “mascații” au călcat clanurile Pardaillan, Ștoacă și Sadoveanu, în peste 40 de percheziții, în București și Ilfov.

În ciuda acțiunilor Poliției și procurorilor, dosarele cămătarilor se pierd undeva pe drumul dintre tribunale, astfel încât foarte puțini interlopi ajung după gratii.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), la 30 ianuarie 2017, în pușcăriile din România erau închise doar trei persoane condamnate în baza Legii 216/2011.  

Comentarii

  • Ion din PONT

    22 aprilie 2017 20:24

    MA OFER SA FIU SFETNIC SI CONSILIER PENTRU POLITIA ROMANA ...DANDU-LE ZILNIC PONTURI IN LEGATURA CU RETELELE DE CAMATARI DIN TOATA TARA...dar trebuie ca politistii sa imi aduca ziare cu anunturi din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design