8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialClădirile monument istoric, scutite de impozit

Clădirile monument istoric, scutite de impozit

Preșdintele Klaus Iohanis a promulgat legea care prevede scutirea de la plata impozitului pentru clădirile monument istoric, mai puțin a celor cu încăperi în care se desfășoară activități economice. În acest caz, consiliul local va decide scutirea de la plata taxelor.

Astfel, vor fi scutite de la plata impozitelor clădirile și suprafețele de teren aferente care sunt clasate drept monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee sau case memoriale, indiferent de proprietar, și care au fațada stradală și principală renovată sau reabilitată, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice.

În cazul clădirilor de acest tip care nu au fațada renovată, consiliile locale vor putea decide scutirea de impozit, în funcție de situația bugetului.

De asemenea, consiliile locale vor putea decide și reducerea impozitului pe suprafețele neconstruite ale terenurilor în regim de monumente istorice, în funcție de suprafața afectată și de perioada punerii monumentelor istorice la dispoziția publicului pentru vizitare.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă