Așteptări infernale în stațiile de autobuz din Capitală. Bucureștenii stau la coadă, pe șosea, ca să prindă un loc în autobuz, în timp ce stațiile de autobuz sunt îngropate sub nămeți | FOTO + VIDEO

de Roxana Petre , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 16:13, 11 ianuarie 2017

Bucureștenii au îndurat, miercuri dimineața, frigul și ninsoarea așteptând mijloacele de transport în comun în stațiile de autobuz și tramvai Capitală. Astfel, pe șosea s-au format cozi de persoane, care așteptau să urce în autobuze, din cauză că trotuarele erau nedeszăpezite.

Numeroși bucureșteni au ascultat sfaturile primarului Capitalei, Gabriela Firea, care de la ora 06.00 a vorbit la televiziun și au îndemnat oamenii să lase mașinile acasă, în speranța că astfel vor fi scutiți de așteptările din trafic. Cu toate acestea, ei au așteptat, minute în șir, și în stațiile de autobuz.

Purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu, a precizat, pentru România Liberă, că autobuzele circulă în condiții normale. Pe de altă parte, mai multe linii de tramvai au înregistrat întârzieri.

Potrivit sursei citate, responsabilitatea curățării stațiilor de autobuz revine, în egală măsură, RATB, cât și firmelor de deszăpezire angajate de Primăria Capitalei.


Citește și precizările făcute de Gabriela Firea despre deszăpezire: Gabriela Firea susține că Primăria și-a făcut datoria și promite sancțiuni pentru firmele de salubritate


Citește continuarea aici: Tramvaiul 41, blocat zeci de minute din cauza unor defecțiuni. Iarna a paralizat traficul în București, pietonii mergând pe carosabil printre mașini

Tramvaiul 41 a fost blocat, miercuri dimineața, zeci de minute, astfel că bucureștenii au fost nevoiți să meargă pe jos, printre mașini. Presa a relatat că ar fi în continuare probleme cu tramvaiele. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu, a declarat pentru RL că defecțiunea a fost remediată.


Unii călători au decis să aleagă mijlocul de transport în comun subteran, sperând că vor scăpa de aglomerație, însă și la metrou au așteptat minute în șir.

În cartierul Titan, stațiile de autobuz erau nedeszăpezite, iar călătorii așteptau venirea autobuzelor pe șosea. O situație similară a fost și în stația de autobuz de la Piața Charles de Gaulle, unde bucureștenii au format o coadă, așteptându-și rândul să prindă un loc în autobuz. În stația Casa Presei Libere, autobuzele au format o coloană, în jurul orei 8.00, iar călătorii au fost nevoiți să meargă pe lângă mașini, în timp ce șoferii nervoși îl claxonau, din cauză că aceștia încurcau circulația.


Citește continuarea aici:  Supraaglomerare la metrou, din zăpezilor care au pus stăpânire pe Capitală. Bucureștenii și-au lăsat mașinile acasă, să scape de traficul infernal, dar așteaptă minute în șir pe peron | FOTO + VIDEO

În această dimineață, din cauză că circulația mijloacelor de transport în comun la suprafață s-a blocat, ca urmare a ninsorii abundente, călătoria cu metroul a devenit un coșmar. 


 

Miercuri dimineața, RATB a anunțat, într-un comunicat de presă, că liniile 23, 32 și 117 vor fi deviate, în urma prăbușirii fațadei fostei Fabrici de bere Rahova pe Bd. G. Coșbuc.

„În dimineața zilei de 11 ianuarie 2017, pe Bd. G. Coșbuc, s-a prăbușit fațada fostei fabrici de bere Rahova. Au intervenit echipajele ISU, iar circulația a fost interzisă total între Piața Chirigiu și Rondul  Regina Maria. Astfel, au fost deviate liniile RATB 23, 32 și 117, după cum urmează: linia 32 va circula pe traseul Dep. Alexandria, Cal. Rahovei, Cal. Ferentarilor, Zetari, Str Anghel Alexandru, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr Istrate, Str.11 iunie, Piața Unirii. Totodată, a fost înființată o linie navetă de autobuze care va asigura preluarea călătorilor de la Dep. Alexandriei, pe Calea Rahovei, până la Piața Chirigiu, cu întoarcere pe Str. Odoarei, Șos. Progresului, Cal. Rahovei, Depoul Alexandriei. Linia 23 va circula pe traseul de bază până la Parcul Carol, apoi pe Str. Dr. Istrate, Viilor, Piata Eroii Revoluției, Șos. Giurgiului, Terminal Zețari. Linia 117 va circula pe traseul de bază de la terminal Confort Urban până la Șos. Progresului, de unde va circula deviat pe ambele sensuri pe Str. Dr. C. Istrate, Str. 11 iunie, Piața Unirii”, se precizează într-un comunicat de presă remis redacției.

Totodată, reprezentanții Metrorex au precizat că s-a dispus suplimentarea capacității de transport prin prelungirea programului de circulație pentru 70 de tramvaie, 228 de autobuze și 59 de troleibuze, astfel încât va fi în circulație întreg parcul disponibil de 1184 de vehicule.

Citește și: Drumuri blocate în întreaga țară și în București din cauza viscolului puternic. Drumarii nu mai fac față omătului căzut în cursul nopții. Tramvaiele și autobuzele s-au blocat, iar la metrou este un coșmar. FOTO și VIDEO

Drumuri blocate în București și în jumătatea de sud-est a României. Iarna a lovit năpraznic pentru a doua oară în acest an, făcând ca zeci de artere din București să fie acoperite de un strat gros de zăpadă. Din cauza precipitațiilor căzute, multe străduțe dintre blocuri au devenit inaccesibile pentru mașini, iar mulți șoferi s-au blocat cu mașinile în omăt.


 

 

​În curs de actualizare.

 

 

 

 

 

Comentarii

 • Mihai

  11 ianuarie 2017 21:09

  Aseara 3am pe ambele sensuri erau autobuze RATB care transporta echipa de 10 oameni sa dezapezeasca statii de autobuze si tramvaie pe blvd Timisoara Dr Taberei panduri 13 Septembrie... Aproape toata noaptea utilajele curatau blvd, bagau in dute vino de zici CA aveau comision la km parcursi.Eu personal multumesc PMB.

  raspunde comentariului
 • DRACnea( sa-i ia de PiSD-ei !)

  11 ianuarie 2017 17:29

  Firea, concediaza noua conducere a RATB ca n-a curatat statiile !

  raspunde comentariului
 • Liviu

  11 ianuarie 2017 13:45

  Nu s-a deszapezit nimic, cateva artere principale, si acelea cam 60! Asta e politica primariei actuale, sa nu cheltuie nimic...

  raspunde comentariului
 • Groza

  11 ianuarie 2017 12:52

  Escrocul SOV a spus"intariti-va stau".Eu spunIntariti-va legislatia".

  raspunde comentariului
 • Ana

  11 ianuarie 2017 12:41

  Dar va placea sa îndurați orice umilință ,foame si alte neajunsuri când guvernau tehnocrații cei lipsiti de orice fărâmă de omenie...

  raspunde comentariului
 • Visoiu Manuela

  11 ianuarie 2017 12:18

  Doamna primar general - nu merita maluscule- mai demite pe cate cineva din "greaua mostenire", evident doar ca sa-si arate importanta. In realitate criza de autoritate este asa de mare , incat "ordinele" ei nu au nici o vaoare. Este imagine pura. Si atat! Vom avea probleme cu administrarea Bucurestiului , ca si sub mandatul lui Sorin Oprescu. Iar cei care se supara si au votat-o , sa le fie de bine!

  raspunde comentariului
 • eco

  11 ianuarie 2017 11:15

  asa sa stati incolonati si docili si cand veti plati taxe si impozite bai...dresatilor

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design