9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCioban atacat de un urs, în Munții Retezat. Tânărul de 17 ani...

Cioban atacat de un urs, în Munții Retezat. Tânărul de 17 ani a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD

Un cioban în vârstă de 17 ani a fost transportat la Spitalul din Târgu Mureș, cu un elicopter SMURD, după ce a fost atacat de un urs, în Munții Retezat, în timp ce încerca să îl alunge de la stână, informează Mediafax.

Potrivit directorului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, tânărul a fost rănit în timă ce încerca să își apere oile de ursul venit la stână.

„I s-a acordat primul ajutor, i s-a oprit hemoragia, a fost pansat şi stabilizat, iar apoi am solicitat elicopterul SMURD pentru că distanţa de transport era foarte mare, iar timpul foarte preţios pacientul rănit. A fost o intervenţie normală, nu neapărat dificilă. Ar fi fost dificil dacă s-ar fi întâmplat noaptea, dacă nu aveam permanenţă în Zănoaga, dacă vremea era potrivnică”, a precizat vidiu Bodean.

La scurt timp, echipajul Serviciului Salvamont a ajuns la tânăr, iar cazul a fost semnalat la 112. Ulterior, un elicopter SMURD a aterizat în apropiere și a preluat tânărul, pentru a-l duce la spital.


Citește și:  Președintele CJ Covasna: Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, va emite un ordin pentru gestionarea problemei urșilor. 175 de animale vor fi împușcate

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a afirmat, miercuri, că ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a aprobat împușcarea a 175 de urși în acest an și a promis că se va trece la o strategie pe termen lung de gestionare a acestor animale sălbatice. Precizarea vine după numeroase demersuri făcute de autoritățile locale din județele Covasna, Harghita, Mureș și Brașov.


Reprezentanţii SMURD Târgu Mureş au precizat că băiatul se află în prezent la secţia de chirurgie a spitalului, cu plăgi muşcate şi zgârieturi la nivelul gambei drepte şi fesei stângi.

„Pacientul este la chirurgie pentru toaletarea plăgilor. El este conştient, cooperant, stabil”, potrivit SMURD Târgu Mureş.

Stâna la care a avut loc incidentul se află în aproape de vârful Zlata din Munţii Retezat.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă