21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCinci persoane reţinute în dosarul cărţilor supraevaluate cumpărate de Biblioteca Metropolitană

Cinci persoane reţinute în dosarul cărţilor supraevaluate cumpărate de Biblioteca Metropolitană

Florinel Rotaru, fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, şi alte patru persoane au fost reţinuţi, marţi, în dosarul privind achiziţia de cărţi la preţuri supraevaluate de către instituţie, potrivit unor surse judiciare, scrie Mediafax.

Aceştia sunt acuzaţi că ar fi cumpărat mai multe presupuse cărţi rare, dar şi pachete de turism, ar fi închiriat săli de conferinţă sau ar fi contractat diferite lucrări la preţuri evaluate.  

Potrivit surselor citate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care instrumentează acest dosar, au decis reţinerea fostului director şi a altor patru persoane, pe care le-a avut în subordine, după ce cei cinci ar fi fost nesinceri în timpul audierii. Restul celor 11 persoane audiate în dosar au fost lăsate să plece acasă după ce, conform anchetatorilor, acestea au fost sincere în anchetă şi şi-au recunoscut faptele.

Poliţiştii au făcut, marţi, 18 percheziţii la sediul Bibliotecii Metropolitane din Capitală şi la alte 17 adrese din Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi Teleorman, într-un dosar privind achiziţia de către instituţie a unor cărţi rare supraevaluate, cu un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de lei.

În dosar sunt vizate 16 persoane, printre care directorul general al Bibliotecii Metropolitane din perioada comiterii faptelor, Florinel Rotaru, adjunctul şi contabilul-şef al instituţiei de la acea dată, care sunt bănuite de abuz în serviciu, conflict de interese şi fals în declaraţii.

 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă