Cinci persoane reţinute în dosarul cărţilor supraevaluate cumpărate de Biblioteca Metropolitană

de Paul Filimon , 16 septembrie 2014 - stire actualizata la ora 08:30, 17 septembrie 2014
Cinci persoane reţinute în dosarul cărţilor supraevaluate cumpărate de Biblioteca Metropolitană

Florinel Rotaru, fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, şi alte patru persoane au fost reţinuţi, marţi, în dosarul privind achiziţia de cărţi la preţuri supraevaluate de către instituţie, potrivit unor surse judiciare, scrie Mediafax.

Aceştia sunt acuzaţi că ar fi cumpărat mai multe presupuse cărţi rare, dar şi pachete de turism, ar fi închiriat săli de conferinţă sau ar fi contractat diferite lucrări la preţuri evaluate.  

Potrivit surselor citate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care instrumentează acest dosar, au decis reţinerea fostului director şi a altor patru persoane, pe care le-a avut în subordine, după ce cei cinci ar fi fost nesinceri în timpul audierii. Restul celor 11 persoane audiate în dosar au fost lăsate să plece acasă după ce, conform anchetatorilor, acestea au fost sincere în anchetă şi şi-au recunoscut faptele.

Poliţiştii au făcut, marţi, 18 percheziţii la sediul Bibliotecii Metropolitane din Capitală şi la alte 17 adrese din Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi Teleorman, într-un dosar privind achiziţia de către instituţie a unor cărţi rare supraevaluate, cu un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de lei.

În dosar sunt vizate 16 persoane, printre care directorul general al Bibliotecii Metropolitane din perioada comiterii faptelor, Florinel Rotaru, adjunctul şi contabilul-şef al instituţiei de la acea dată, care sunt bănuite de abuz în serviciu, conflict de interese şi fals în declaraţii.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design