11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCentrele de transfuzie, în alertă. Sângele este verificat din cauza virusului West...

Centrele de transfuzie, în alertă. Sângele este verificat din cauza virusului West Nile

Sângele din centrele de transfuzii este verificat, după ce 22 de persoane au fost confirmate cu virusul West Nile, iar alte șase au decedat, potrivit Digi24.

Directorul Centrului de Transfuzii București, Doina Goşa, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că este testat tot sângele colectat la nivelul Bucureștiului „din momentul în care a apărut prima infecție cu virsusul West Nile”. Ea a dat asigurări că aceste verificări nu au dus la o criză de sânge.

Directorul Centrului de Transfuzii București a precizat că, de cinci ani, în perioada august-septembrie România se confruntă cu infecția acestui virus. Totodată, Doina Goșa a precizat că „toți donatorii sunt testați pentru virusul West Nile, sângele nu pleacă la spitale până când nu validăm punga cu sânge și din punctu de vedere al virusului West Nile”.

Este vorba despre un test în plus, care însă nu îngreunează procesul foarte mult, pentru că testele de rutină împotriva hepatitei, HIV ori sifilis durează 48 de ore. „Testarea West Nile durează 72 de ore”, a subliniat ea.

„Nu a dus la o criză de sânge pentru că noi suntem obișnuiți cu această alertă de virus West Nile și ne-am luat măsuri să ne asigurăm un stoc în primele zile”, a adăugat Doina Goșa.

Ministerul Sănătăţii recomandă următoarele măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc); utilizarea substanţelor chimice repelente de ţânţari; să împiedicaţi pătrunderea ţanţarilor în casă (plase de protecţie etc); să asiguraţi desecarea bălţirilor de apă din jurul gospodăriilor; să îndepărtaţi recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă