27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCe recompense vor primi militarii români răniţi în teatrele de operaţii care...

Ce recompense vor primi militarii români răniţi în teatrele de operaţii care au participat la Jocurile Invictus

 Militarii români răniţi în teatrele de operaţii care participă la Jocurile Invictus vor beneficia de o recompensă financiară de 5.000 de lei, iar cei care vor obţine premii în cadrul acestei competiţii vor fi primi între 7.000 de lei pentru locul al V-lea şi 20.000 de lei pentru primul loc, potrivit unei hotărâri aprobate, joi, în şedinţa de Guvern, scrie News.ro.

„Sensul măsurii este, în primul rând, de a stimula recuperarea fizică şi psihică a acestei categorii de militari, dar şi de a fructifica oportunitatea de promovare şi reprezentare a Armatei României la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, având în vedere anvergura şi vizibilitatea internaţională a Jocurilor Invictus”, explică Guvernul.

Astfel, guvernul va acorda 7.000 de lei pentru militarii răniţi care obţin locul al V-lea în cadrul competiţiei Invictus, 9.000 de lei pentru locul al IV-lea, 12.000 de lei pentru locul al III-lea, 15.000 de lei pentru locul al II-lea şi 20.000 de lei pentru primul loc.

România a participat la cea de-a treia ediţie a Jocurilor Invictus, de la Toronto, cu o delegaţie formată din 15 sportivi, care au obţinut patru medalii, una de aur pe echipe la tir cu arcul, una de argint prin Ionuţ Butoi, la tir cu arcul, una de argint la canotaj (simulator), obţinută de Ciprian Iriciuc, şi una de bronz la 1.500 de metri (Laurenţiu Şerban).

Cei 15 militari români au concurat în şapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, canotaj (simulator), haltere, ciclism, înot şi volei. Dintre cei 15 militari participanţi, 14 au fost răniţi în tearele de operaţiuni din Afganistan, iar unul în Irak.

 

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă