13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCe pagube a produs furtuna de un sfert de oră din Capitală

Ce pagube a produs furtuna de un sfert de oră din Capitală

În urma furtunii care a avut loc duminică seară în București, două persoane au ajuns în spital, mai multe mașini au fost distruse și sistemul de canalizare ar orașului a cedat, transmite Digi 24. 

În Capitală a fost emis, pentru o oră, cod galben de ploaie şi grindină.

Astfel, două persoane au ajuns în spital, după ce au atins cablurile de înaltă tensiunea rupte de copaci. Arborii căzuți din cauza ploii şi grindina au distrus mai multe maşini, iar străzile au fost inundate.

Citește și: Furtuna din București face primele victime. O persoană s-a ELECTROCUTAT, după ce a călcat pe cabluri de electricitate

Ploaia torenţială a inundat mai multe străzi din Bucureşti. Unii şoferi au oprit maşinile pe avarii pentru că nu au mai putut înainta, în timp ce alţii s-au văzut nevoiți să își abandoneze autoturismele în apă.

Mai mult, pentru că a plouat foarte mult, într-un timp atât de scurt, sistemul de canalizare al oraşului a cedat.

Epsică Chiru, director adjunct Apa Nova, a declarat că în timpul furtunii s-au înregistrat 57 de litri pe metrul pătrat în doar 15 minute.

 „Au fost zone din Bucureşti în care s-au înregistrat într-un sfert de oră şi 57 de litri pe metrul pătrat. Fenomenul fiind asociat şi cu grindină şi vânt care a transportat deşeuri, frunze, crengi pe gurile de scurgere şi a blocat scurgerea apei în reţeaua de canalizare”.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București, a subliniat că din cauza furtunii au căzut mai mulți copaci.

 „S-a acţionat pentru îndepărtarea a 19 copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme. În urma acestora au rezultat 12 autoturisme avariate. De asemenea, avem 16 curţi şi subsoluri cu acumulare de apă”.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă