12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCazul Mădălinei Manole: Bărbatul care a vândut Furadanul a fugit în Spania

Cazul Mădălinei Manole: Bărbatul care a vândut Furadanul a fugit în Spania

Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, a fugit în Spania, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă pentru că reprezintă un pericol pentru ordinea publică, având în vedere că a vândul o substanţă interzisă şi s-a sustras cercetării, potrivit Mediafax.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti (TB) care a emis, în 18 octombrie, mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Sorin Cristian Urziceanu arată, în motivarea deciziei, că potrivit unei adrese a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, depusă de anchetatorii bucureşteni la dosar, Uriceanu se află în Spania.

Judecătorul mai scrie, în motivare, că bărbatul nu s-a prezentat la Parchet pentru a fi audiat în dosar, pe numele lui fiind emis un mandat de aducere pe care anchetatorii nu l-au putut aplica pentru că Urziceanu nu a fost de găsit, el sustrăgându-se astfel urmaririi penale.

Magistratul Tribunalului Bucureşti mai notează că, în perioada martie – iulie, Sorin Cristian Urziceanu a deţinut şi vândut, fără drept, mai multor persoane, Furadan, cunoscut şi sub numele de Carbofuran, substanţă din categoria pesticidelor, clasificată drept foarte toxică într-o hotărâre de Guvern din 2008 şi a cărei comercializare este interzisă conform normelor legale în vigoare.

Cristian Urziceanu ar fi comercializat substanţa pe o perioadă mai mare de cinci luni de zile.

Judecătorul mai arată că procurorii au indicii solide în acest caz, precum declaraţia preşedintelui fan-clubului Mădălinei Manole, Roberta Slav, cea care s-a ocupat de achiziţionarea Furadanului, la rugămintea artistei, declaraţiile unor martori de la o firmă de curierat prin care Urziceanu a trimis coletul cu soluţia, dar şi ale altor persoane care au cumpărat Furadan de la acesta.

În motivarea deciziei, magistratul mai notează că a decis că se impune emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Urziceanu pentru că acesta a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea mai mare de patru ani de zile, există probe că lăsarea lui în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică având în vedere modul de comitere a faptei şi natura substanţei comercializate, precum şi pentru că s-a sustras de la cercetări.

Anchetatorii au explicat că s-a mers pe filiera curieratului şi au fost depistate toate persoanele cărora Urziceanu le-a vândut substanţa toxică şi că într-unul dintre cazuri, în care cumpărătorul a păstrat coletul, au găsit inclusiv o amprentă a inculpatului.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru Mediafax, că ancheta în cazul lui Urziceanu a relevat faptul că în perioada martie-iulie acesta a vândut Furadan la aproximativ zece persoane.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 18 octombrie, arestarea preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, a lui Cristian Urziceanu.

Certificatul medico-legal de la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” atestă faptul că Mădălina Manole s-a sinucis cu Furadan.

Surse judiciare declarau, la începutul lunii octombrie, pentru Mediafax, că în cazul privind sinuciderea Mădălinei Manole pot fi continuate cercetările doar în ceea ce-l priveşte pe cel care a vândut Furadanul.

Magdalena Mircea – cunoscută publicului drept Mădălina Manole – s-a sinucis în dimineaţa de 14 iulie, chiar de ziua ei de naştere.

În 12 august, legiştii au încheiat analiza toxicologică în cazul Mădălinei Manole şi au constatat că artista înghiţise doar Furadan, nefiind găsite în sânge alcool, barbiturice, droguri sau produse pentru slăbit, potrivit declaraţiilor directorului general al INML “Mina Minovici”, Dan Dermengiu.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă