Catedrala din Iași pregătește zece mii de litri de apă sfințită pentru slujba de Bobotează

de Mihai Diac , 05 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 21:58, 05 ianuarie 2017
Foto: Arhivă

10 butoaie a câte 1000 de litri fiecare au fost pregătite joi în Curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi pentru Slujba de Bobotează de vineri, informează Mediafax.

Spre deosebire de alți ani, crucea va fi acum din ramuri de brad, nu aşa cum spune tradiţia - din gheaţă sau zăpadă.

Intrarea în Catedrala Mitropolitană va fi transformată în altar, spun preoţii şi asta pentru că slujba de Bobotează va fi oficiată de către Înalt Prea Sfinţitul Teofan Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei chiar pe treptele bisericii.

Agheasma mare a fost sfinţită prima dată joi şi urmează ca un sobor de preoţi să reia liturghia în faţa a mii de oameni. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a pregătit pentru vineri şi 5000 de pet-uri de jumătate de litru, inscripţionate deja cu sigla instituţiei.

Dacă tradiţia spune că slujba de Bobotează ar trebui să aibă loc în preajma unei cruci de gheaţă, pentru al doilea an la rând, vremea nu a ţinut cont de regulile bisericeşti, iar crucea de la Iaşi a fost facută din ramuri de brad. Crucea înaltă de trei metri şi jumătate a fost realizată dintr-un cadru metalic şi a fost umplută cu brad proaspăt.

Comentarii

 • Font 128

  06 ianuarie 2017 3:23

  Apa ''sfintita'' pentru prosti

  raspunde comentariului
 • Lucian

  06 ianuarie 2017 1:51

  Don Mihai, m-ar interesa mai mult decat daca crucea e de gheata sau nu, daca bea lumea mai multa aghiasma anul asta ? Asa vad si eu cum e spectru' politic la Iesi bai nene, ca ma apropii de pensie si nu stiu, sa cer cetatenia spanis sau sa mai am sperante cu Rumanica

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design