4.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialCătălin Ivan a picat între organizaţiile PSD

Cătălin Ivan a picat între organizaţiile PSD

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Iaşi a invalidat transferul europarlamentarului Cătălin Ivan de la PSD sector1 la organizaţia PSD din comuna ieşeană Dobrovăţ, surse din conducerea filialei ieşene precizând că situaţia lui Ivan va fi discutată, luni, în Biroul Permanent Naţional, scrie Mediafax.

Membrii BPJ al PSD Iaşi au invalidat, sâmbătă, transferul europarlamentarului Cătălin Ivan de la PSD sector1 la organizaţia din comuna Dobrovăţ, judeţul Iaşi, a partidului, pe motiv că nu s-ar fi respectat prevederile înscrise în statutul PSD.

Potrivit unor surse din conducerea PSD Iaşi, Cătălin Ivan ar fi trebuit să trimită la filiala judeţeană din Iaşi a PSD o cerere de transfer, lucru care, potrivit reprezentanţilor PSD Iaşi, nu s-a fi întâmplat.

"Cătălin Ivan s-a dus la prietenul său Cătălin Martinuş, şeful de la Dobrovăţ, dar şi primar al comunei şi i-a spus «Vin la tine». Trebuia să ne anunţe şi pe noi la judeţ, că nu e un membru oarecare", a declarat pentru MEDIAFAX un reprezentant al conducerii PSD Iaşi.

Potrivit aceloraşi surse, BPJ al PSD Iaşi va înştiinţa Biroul Permanent Naţional al partidului despre decizia luată, iar conducerea partidului se va pronunţa, luni, asupra modului în care s-a făcut transferul lui Cătălin Ivan de la sectorul 1 la PSD Dobrovăţ.

"Noi, cei din PSD Iaşi, suntem prinşi în acest scandal fără voia noastră", a precizat un alt membru din conducerea PSD Iaşi.

În replică, europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a afirmat că "este pentru prima dată în istoria PSD când o organizaţie judeţeană discută un transfer al unui membru şi nu este de acord".

Cătălin Ivan a precizat că va oferi detalii suplimentare în acest caz duminică, în cadrul unei conferinţe de presă pe care o va susţine la Dobrovăţ, alături de şeful PSD din localitate, Cătălin Martinuş, totodată edil al comunei.

Vineri seară, preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că transferul europarlamentarului Cătălin Ivan de la PSD sector1 la filiala social-democrată din comuna ieşeană Dobrovăţ s-a făcut "incorect" şi că situaţia va fi discutată în prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PSD Iaşi. Nichita a apreciat că atât Cătălin Ivan, cât şi liderul PSD Dobrovăţ, Cătălin Marinuş, edil al comunei, au greşit în acest caz.

Cătălin Ivan a fost suspendat în această săptămână, pentru 12 luni, din PSD sector 1, el susţinând că decizia este nestatutară, întrucât între timp a devenit membru al PSD Dobrovăţ din judeţul Iaşi.

Ivan a precizat că nu va părăsi PSD, dar că se încearcă pe toate căile să i se bareze drumul către candidatura sa la preşedinţia partidului la viitorul congres.

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a precizat, joi, că se aşteaptă din partea organizaţiei PSD Iaşi confirmarea că a fost primit Cătălin Ivan în această filială, în caz contrar suspendarea acestuia din partid pe un an rămâne valabilă.

Cele mai citite

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...
Ultima oră
Pe aceeași temă