16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCarrie Fisher nu va apărea în noul film "Star Wars Episode IX"

Carrie Fisher nu va apărea în noul film “Star Wars Episode IX”

Directorul Lucasfilm Kathleen Kennedy a confirmat că actriţa Carrie Fisher nu va juca în 'Star Wars Episode IX' după ce fratele acesteia, Todd Fisher, sugerase că actriţa, care a murit pe 27 decembrie, îşi va face apariţia în film în rolul Prinţesei Leia prin intermediul unor scene filmate anterior.

Kathleen Kennedy a catalogat afirmaţia lui Todd Fisher drept ''confuză'' confirmând că actriţa nu va fi inclusă în episodul final al francizei populare, informează contactmusic.com.

Într-un interviu acordat pentru ABC News, Kathleen Kennedy a declarat: ''Din păcate, Carrie nu va apărea în cel de-al IX-lea episod. Dar o vom vedea din plin în episodul VIII.''

Anterior, Disney a confirmat că nu vor utiliza imagini generate pe calculator pentru a crea o sosie a regretatei actriţe, însă Todd Fisher declarase că reutilizarea unor filmări mai vechi cu Carrie ar fi fost o posibilitate.

Todd Fisher împreună cu Billie Lourd, fiica lui Carrie, acordaseră Disnery permisiunea de a utiliza o filmare mai veche cu actriţa pentru episodul IX din Star Wars. Acesta a declarat: “Ne întrebam amândoi, ‘Cum o extragi din filmarea respectivă?’Iar răspunsul a fost: nu e necesar. Face parte din film şi cred că prezenţa sa acum este mai puternică decât era, ca Obi Wan – când este tăiat în două devine mai puternic. Asta simt că s-a întâmplat cu Carrie. Cred că moştenirea trebuie să continue. Pentru mine, Star Wars este sfântul graal al poveştilor şi al folclorului şi nu te poţi pune cu aşa ceva.”

Disney şi Lucasfilm anunţaseră în ianuarie printr-un comunicat că nu aveau planuri de a „recrea digital” personajul Prinţesei Leia pentru film.

Casele de producţie au declarat într-un comunicat: ''Dorim să ne asigurăm fanii că Lucasfilm nu plănuieşte să recreeze digital rolul lui Carrie Fisher ca Prinţesă sau ca generalul Leia Organa. Carrie Fisher a făcut şi va face mereu parte a familiei Lucasfilm. Ea a fost prinţesa, generalul şi cel mai important, prietenul nostru. Suferim în continuare în urma pierderii ei. Îi preţuim amintirea şi moştenirea sa în rolul Prinţesei Leia, şi ne vom strădui mereu să onorăm tot ceea ce a oferit aceasta pentru Star Wars.''

Carrie şi alter-ego-ul său vor putea fi văzute în continuare în viitorul 'Star Wars: The Last Jedi', în regia lui Rian Johnson, ce va fi lansat în decembrie 2017, pentru că scenele sale au fost deja finalizate înainte de moartea acesteia.

Carrie Fisher era fiica actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher. Ea a murit pe 27 decembrie, 2016, la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord.

Franciza "Războiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum "May the force be with you" ("Forţa fie cu tine") au intrat în cultura populară mondială.

Franciza "Star Wars", creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney.

 

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă