Carmen Dan dă vina pe subordonați pentru fuga lui Morgenstern și nu demisionează

de Teodora Cimpoi , 13 august 2017 - stire actualizata la ora 10:52, 13 august 2017
Carmen Dan dă vina pe subordonați pentru fuga lui Morgenstern și nu demisionează

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu se simte responsabilă pentru dispariția omului de afaceri Avraham Morgenstern, care a dispărut din țară deși se afla sub control judiciar. Ea a transmis că nu este în funcţie pentru a-şi da demisia „când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile".

„Domnule Raeţchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile aşa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele", a scris ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe pagina sa de Facebook.

Carmen Dan a mai precizat că i s-a cerut demisia „de câteva zeci de ori, din diverse motive, plauzibile sau nu”, de cele mai multe ori din partea unor adversari politici. „Fie că am angajat oameni cu experienţă, dar pensionari, la cabinetul meu (aşa cum au făcut-o şi alţi miniştri înaintea mea şi la fel cum regăsim şi la cabinetele altor demnitari ai statului), fie că, din păcate, au avut loc tragedii…, fie că infrastructura rutieră nu permite să ajungem rezonabil dintr-un punct în altul al ţării, fie că a durat o zi întreagă salvarea unei vieţi de copil căzut într-un puţ, fie că mi-am dorit să le transmit unor elevi de gimnaziu părerea mea ca mamă şi ca om responsabil că jocurile pe calculator nu sunt întotdeauna utile, sau, pur şi simplu, pentru că sunt din Teleorman - pentru toate aceste lucruri mi s-a cerut să demisionez, dar lucrurile astea mă întăresc!”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne.

Reacţia lui Carmen Dan vine după ce, vineri, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a spus că ministrul Afacerilor Interne ar trebui să demisioneze, fiindcă subordonaţii săi l-au „pierdut” de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern.

„În orice stat unde există responsabilitatea funcţiei publice, doamna Carmen Dan, ministrul de Interne, ar trebui să demisioneze după ce subordonaţii săi l-au "pierdut" de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, coleg apropiat - ce coincidenţă! - cu doamna Carmen Dan. Iresponsabilitatea dovedita de polițiștii care asigurau controlul judiciar - și care practic au facilitat fuga lui Morgenstern prin pasivitatea lor - implica un eșec al sistemului păstorit de Carmen Dan în ansamblu. În orice situație de gen, un ministru răspunde în solidar cu cei care au greșit - nu încearcă să scape mimând anchete si pedepse exemplare. ”, a scris parlamentarul, tot într-o postare pe Facebook.

Raeţchi a precizat că fuga lui Morgenstern este doar o ultimă gafă dintr-un şir nesfârşit al lui Carmen Dan, precum politizarea DGPI, pensionarea şi reangajarea imediată a propriilor consilieri din minister pe sume inadmisibile, folosirea sintagmei „lovitură de stat”, din funcţia de ministru de interne, în timpul luptelor interne din PSD Dragnea-Grindeanu sau întocmirea şi prezentarea unei liste a protestatarilor cu notorietate din ianuarie, din Piaţa Victoriei.

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, care a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru evaziune, este dat dispărut din 15 mai. În urma dispariţiei lui, şeful Secţiei 6 şi adjunctul lui au fost trecuţi în funcţii inferioare, iar un poliţist este suspectat de favorizarea infractorului. Aceste lucruri s-au întâmplat pentru că fuga omului de afaceri a fost anunţată abia la 15 zile după ce aceasta ar fi avut loc. 

Comentarii

 • Cristian

  13 august 2017 22:24

  Ia uitati-o pe doamna Carmen Dan fosta noastra secretara de la Scoala elementara din Videle, a ajuns Ministru la Interne!?!?!? Cand Femeia de serviciu era bolnava, ea ii tinea locul. Are acum subalterni Generali si le da ordine!?!?!? Cine a pus-o acolo sus, tot L.Dragnea??? Mai dar prost popor trebuie sa fim!!!!!

  raspunde comentariului
 • Masai

  13 august 2017 15:19

  Cum ti-ai dat-o odata Grindeanu, asa poti sa-ti dai demisia si acum. Sau nu te lasa dady?! Ssau iti e frica sa nu ramai cu ea data...De data asta, definitiv.

  raspunde comentariului
 • CRUELA

  13 august 2017 14:43

  ASTIA DIN PSD nu se lasa dusi nici cu DRICUL,asa de tupeisti sunt

  raspunde comentariului
 • CRUELA

  13 august 2017 14:42

  ASTIA DIN PSD nu se lasa dusi nici cu DRICUL,asa de tupeisti sunt

  raspunde comentariului
 • costica

  13 august 2017 11:25

  Oferim lucru la domiciliu cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email pacurarucostica1963gmail.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design