16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRegele Mihai, stare accentuată de slăbiciune fizică. Cum se simte Regina Ana

Regele Mihai, stare accentuată de slăbiciune fizică. Cum se simte Regina Ana

Regele Mihai se află „într-o stare accentuată de slăbiciune fizică”, fiind internat, de cinci zile, într-o clinică medicală din Lausanne, a anunțat, vineri, Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui.

„Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate”, potrivit sursei citate.

Totodată, starea de sănătate a Reginei Ana este stabilă și „urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale”. Regina se află în reședința privată din Elveția și a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai, informează sursa citată.

Citește și: Reacţia Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei la retragerea Regelui Mihai din viaţa publică

Custodele Coroanei, Margareta, și Principele Radu îi vizitează zilnic. Și fiicele Majestăților Lor urmează să efectueze deplasări în Elveția, în acest scop.

„Custodele Coroanei mulțumește tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai și Reginei Ana. Familia Regală este mișcată de profunzimea simțămintelor oamenilor față de Rege și Coroană, precum și de decența și respectul cu care mass-media a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment”, au conchis reprezentanții Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui.

Consiliul Regal a anunțat, marți, că Regele Mihai se retrage din viața publică. Astfel, Principesa Margareta va prelua îndatoririle Regelui, devenindm Custodele Coroanei. 

Citește și: Care va fi menirea principesei Margareta după retragerea Regelui Mihai

Maiestatea Sa a fost supus unei intevenții chirurghicale, în Elveția. Medicii l-au diagnosticat cu leucemie cronică și carcinom epidermoid metastazant. În aceste condiții, Regele Mihai se va retrage, pentru o perioadă, din viața publică. Regele Mihai urmează un tratament complex și solicitant, conform anunțului Consiliui Regal. 

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea dinastiei și a Statului Român Modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, este mesajul transmis de Regele Mihai. 

Citește și: FOTO: Prințul Nicholas face un apel la rugăciune pentru sănătatea Regelui

 

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă