Regele Mihai, stare accentuată de slăbiciune fizică. Cum se simte Regina Ana

de Roxana Petre , 04 martie 2016 - stire actualizata la ora 21:55, 04 martie 2016
Regele Mihai, stare accentuată de slăbiciune fizică. Cum se simte Regina Ana

Regele Mihai se află „într-o stare accentuată de slăbiciune fizică”, fiind internat, de cinci zile, într-o clinică medicală din Lausanne, a anunțat, vineri, Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui.

„Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate”, potrivit sursei citate.

Totodată, starea de sănătate a Reginei Ana este stabilă și „urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale”. Regina se află în reședința privată din Elveția și a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai, informează sursa citată.

Citește și: Reacţia Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei la retragerea Regelui Mihai din viaţa publică

Custodele Coroanei, Margareta, și Principele Radu îi vizitează zilnic. Și fiicele Majestăților Lor urmează să efectueze deplasări în Elveția, în acest scop.

„Custodele Coroanei mulțumește tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai și Reginei Ana. Familia Regală este mișcată de profunzimea simțămintelor oamenilor față de Rege și Coroană, precum și de decența și respectul cu care mass-media a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment”, au conchis reprezentanții Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui.

Consiliul Regal a anunțat, marți, că Regele Mihai se retrage din viața publică. Astfel, Principesa Margareta va prelua îndatoririle Regelui, devenindm Custodele Coroanei. 

Citește și: Care va fi menirea principesei Margareta după retragerea Regelui Mihai

Maiestatea Sa a fost supus unei intevenții chirurghicale, în Elveția. Medicii l-au diagnosticat cu leucemie cronică și carcinom epidermoid metastazant. În aceste condiții, Regele Mihai se va retrage, pentru o perioadă, din viața publică. Regele Mihai urmează un tratament complex și solicitant, conform anunțului Consiliui Regal. 

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea dinastiei și a Statului Român Modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, este mesajul transmis de Regele Mihai. 

Citește și: FOTO: Prințul Nicholas face un apel la rugăciune pentru sănătatea Regelui

 

Comentarii

 • nicu

  04 martie 2016 17:38

  CETATEAN ROMAN...... IN ROMANIA NU SUNT SPITALE? DACA ERA UN BUN ROMAN ALEGEA UN SPITAL DIN ROMANIA SAI I-A FOST FRICA SA NU IA RAIE

  raspunde comentariului
 • marin

  04 martie 2016 16:04

  Are 94 de ani e un om batrin lasati sa hotarasca Dumnezeu ce e mai bine pentru cetateanul roman Mihai ! Eu cred ca n-are rost sa incercati cu tot felul de metode ca nu mai are rost

  raspunde comentariului
 • Adrian

  04 martie 2016 14:47

  Dorinte mari, castiguri pe masura.Daca stii sa lucrezi pe calculator, ai cunostinte de ms office, minim 3 ore la dispozitie si un vis care te macina, cu noi vei castiga nu doar pe plan financiar, ci si pe plan profesional ! Cere mai multe detalii la adresa de mail yourprojectwinningsgmail.com

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  04 martie 2016 12:33

  Probabil , ca Trebuiesc Perfuzii cu B1 si B6 si Vitamine , Minerale , Apa pentru Intarirea si Vaselor Capilare adica a Venelor . Mama Mea , Neagu Eugenia 83 de Ani , Nascuta la 12 Octombrie 1932 in Partestii de Jos - Suceava , a Suferit un Atac Vascular Cerebral in Data de 18 Februarie 2015 , a fost Internata 9 Zile la Spitalul de Urgenta , Floreasca din Bucuresti , iar in Spital a avut parte de Tratament Medical de Specialitate , si cu Perfuzii , iar dupa 2 Luni de Zile adica in Aprilie 2015 , Mama Mea Neagu Eugenia 83 de Ani , a mai avut parte Acasa de 20 Perfuzii cu B1 si B16 , iar in Luna Mai 2015 de inca 10 Perfuzii cu Glucoza , iar dupa aceea Mama Mea se Simtea mai Bine , numai ca nu era in Stare de a Fugi pe Strada , totusi trebuia un mic Sprijin de Mana , aceasta in Luna Iunie 2015 . In Luna August 2015 , la 83 de Ani Mama Mea Neagu Eugenia a fost in Stare de a Spala si Cooare in Luna August 2015 . In Luna August , Septembrie , Octombrie 2015 , i-am facut Sute de Fotografii Mamei Mele Neagu Eugenia 83 de Ani , deoarece am zis ca Trebuie ! de ai face Fotografii , Mamei Mele , Neagu Eugenia 83 de Ani . Dar in Luna Noiembrie 2015 , datorita Venelor foarte Fragile , adica a Vaselor Capilare foarte Fragile , si a Pielii de la Maini , Piele Foarte Subtire , iar Vizionarea la Televizor in data de 03 Noiembrie 2015 , a Imaginilor de la Colectiv , Mama Mea a Plans la Televizor , a inceput sa Tuseasca Usor la Bucatarie la Ora 0100 AM in Noapte , ia Tusea s-a Accentuat intr-un Minut , iar dupa 1 Minut , Mama Mea Neagu Eugenia de 83 de Ani , a facut Acasa Accident Vascular Cerebral Grav ! , pe fondul Vaselor Capilare foarte Fragile , probabil si de la Cap , si nu trebuia sa Planga la Televizor ! Iar asa Ceva a fost Grav . iar cu Internarea de Urgenta la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti , am mai Vazut-o pe Mama Mea Neagu Eugenia 83 de Ani doar pana in Data de 16 Noiembrie 2015 , Luni la Pranz , in Spitalul de Urgenta , Floreasca din Bucuresti , dupa Aceea Viata pentru Mine a Devenit un Imens Stress ! Dupa aceea a Trebuit sa mai Treaca inca 4 Luni de Zile , pentru a Deveni un Autodidact de Unul Singur in Viata , ca alta solutie nu mai exista pentru mine in Viata , adica Trebuie Bun la Toate in Casa , dar nu prea Mult cu Efortul Acasa , si un program Lejnjer , cu Stressul in Casa , iar asa ceva trebuie cu Zile cu Pauza cu Odihna cu nu prea mult cu Stressul Zilnic pentru o Singura Persoana ca mine . Adica cu Stressul in Casa , doar cind este Chef de Stress in Casa , pentru o Singura Persoana ca Mine . Toate Cele Bune !

  raspunde comentariului
 • Dadi

  04 martie 2016 11:22

  OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Vrei mai multe detalii? Solicita acum informatii la adresa de email cosdadiyahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design