14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialBulgar, reținut pentru că a instalat dispozitive de copiere a datelor bancare

Bulgar, reținut pentru că a instalat dispozitive de copiere a datelor bancare

Un bulgar a fost reținut, duminică,  întrucât este suspectat că a montat mai multe dispozitive electronice cu ajutorul cărora copia datele din cardurile bancare, informează un comunicat remis de DIICOT.

Bărbatul a fost prins în flagrant în timp în timp ce monta/demonta mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) împreună cu datele conţinute de acestea, de la un ATM din zona Gării de Nord, din București.

”În cauză exista suspiciunea rezonabilă că în perioada martie-aprilie 2015,  în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a instalat  dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare  la un număr de 6 ATM -uri aparţinând mai multor  bănci situate pe raza municipiului  Bucureşti şi Braşov iar ulterior a demontat si ridicat instrumentele respective împreună cu datele conţinute de acestea”, informează comunicatul citat.

În urma percheziției corporale, procurorii au identificat mai multe dispozitive electronice, destinate copierii datelor cardurilor bancare.

În acest caz, procurorii au ridicat dispozitive electronice de copire a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor  de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, mai multe carduri bancare, printre care și cele utilizate pentru testarea dispozitivelor, precum și un card bancar falsificat.

  

Cele mai citite

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă