București - Câteva linii de tren vor fi transformate în străzi.

de Iulia Iancu , 02 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:37, 02 noiembrie 2017
București - Câteva linii de tren vor fi transformate în străzi.

Ministerul Transporturilor a decis transferarea mai multor terenuri către Primăria Capitalei, fiind vorba de linii feroviare, pe care instituţia intenţionează să le transforme în străzi.

„În urma unor discuţii de joi, dintre Ministrul Trasnsporturilor, Felix Stroe, şi primarul general, Gabriela Firea, s-a convenit transferarea mai multor terenuri din administrarea Ministerului Transporturilor - ocupate de linii feroviare scoase din funcţiune, gări şi cantoane, situate în intravilanul Municipiului Bucureşti, în administrarea PMB, pentru a fi transformate în străzi, parcuri sau centre comunitare, cum sunt, de exemplu, Strada Liniei sau Şoseaua Progresul”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

De asemenea, cei doi au discutat şi despre posibilitatea preluării de către Primărie a Metrorex.

„Autoritatea locală şi autoritatea centrală trebuie sa pună bazele unui parteneriat clar. Autoritatea locală este în întregime responsabilă pentru planificarea serviciului public local şi regional, conform Constituţiei Romaniei, dar şi normelor impuse de legislaţia europeană. În acest sens, am discutat atât pentru trecerea companiei Metrorex de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, cât şi despre transferul centurii Bucuresti către PMB”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Comentarii

  • Unu

    02 noiembrie 2017 22:22

    Vrem transfer catre primarie. Ca sa dea aprbari pt 1000 de blocuri cu 10 locuri de parcare si cu strazi de 4 metri latime! Nu vrem metrou pana la 20 km in jurul bucurestiului. Vrem cazane de 500 euro cat mai multe. Sa respiram direct la teava de esapament. Sunt convins ca firea va rezolva totul. Bucuresteni imbecili care stati in trafuc ore, va rog sa o votati presedinte pe Firea. Ca sa traiasca copiii vostri bine din ajutoare. Sa voteze neam de neamul lor pesede pentru urmatorii 500 de ani. Si sa apara Antena 100 sa va uitati toti pe antene

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design