11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBritish Airways încearcă duminică să reia majoritatea zborurilor de pe aeroporturile Heathrow...

British Airways încearcă duminică să reia majoritatea zborurilor de pe aeroporturile Heathrow și Gatwick

Reprezentanţii companiei British Airways au declarat că intenţionează să intre, în cursul zilei de duminică, într-un program "aproape normal" la Gatwick şi să reia "majoritatea serviciilor" la Heathrow, după ce sâmbătă prăbuşirea sistemului informatic a creat haos, iar toate zborurile au fost anulate.

Probleme serioase în ceea ce priveşte sistemele British Airways au condus la anularea zborurilor a mii de pasageri care intrau într-o mini vacanţă în această perioadă, informează Mediafax.

Pasagerii au descris scenele de pe aeroporturi drept "haotice", unii criticând compania pentru lipsa de informaţii. Compania aeriană şi-a cerut scuze şi a spus că le va restitui banii clienţilor. British Airways a sfătuit clienţii să continue să verifice starea zborului lor pe site-ul său înainte de a porni către aeroport.

Compania aeriană a declarat că nu există dovezi că problemele de pe computer au fost rezultatul unui atac cibernetic. Alex Cruz, directorul executiv al companiei, a spus că probbail,  "cauza principală a fost o problemă de alimentare cu energie electrică". Alte companii aeriene care zboară în şi din cele două aeroporturi londoneze nu au fost afectate.

Eroarea IT a afectat sistemele de check-in şi operare, inclusiv liniile telefonice pentru servicii cu clienţii. Compania British Airways a anunţat că, deşi unele dintre sistemele sale IT şi-au revenit, "vor exista unele întreruperi ale programului, deoarece aeronavele şi echipajele nu sunt în poziţiile corecte în întreaga lume”. "Repoziţionăm câteva aeronave în timpul nopţii, pentru a ne permite să operăm cât mai mult din programul nostru pe parcursul întregii zile de duminică".

Un purtător de cuvânt al companiei a adăugat: "Continuăm să muncim din greu pentru a restabili toate sistemele IT. Ne pare extrem de rău pentru marile întreruperi cauzate clienţilor pe tot parcursul zilei de sâmbătă şi înţelegem cât de frustrante sunt experienţele lor”.

"Rambursăm sumele sau reprogramăm zborurile clienţilor care au suferit anulări cât mai repede posibil. De asemenea, au fost introduse politici mai flexibile cu privire la schimbarea biletelor, pentru oricine dorea să călătorească duminică şi luni, dar care nu mai plănuiesc un zbor către / de la Heathrow sau Gatwick", au conchis reprezentanţii companiei britanice.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă