13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBotiş: Mama trebuie să opteze pentru tipul de indemnizaţie când depune dosarul

Botiş: Mama trebuie să opteze pentru tipul de indemnizaţie când depune dosarul

 În cinci cazuri dintr-o sută, mamele ar lua fraudulos indemnizaţia pentru creşterea copilului. Cel puţin aşa susţine ministrul Muncii, Ioan Botiş, potrivit Realitatea.net.

Invitat aseară la o emisiune televizată, ministrul a explicat şi care este momentul în care părinţii trebuie să decidă pentru ce tip de indemnizaţie optează.

“Am verificat 160.000 de dosare până astăzi şi avem 5% procent de fraudare în care nu există societăţile. Au dat adeverinţele şi sunt inexistente societăţile. Am luat dosar cu dosar”, a afirmat ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Ministrul le-a explicat viitoarelor mame şi când ar trebui să opteze pentru un anume tip de indemnizaţie.

“În momentul în care mergi la agenţie şi depui dosarul pentru a cere indemnizaţia de creştere a copilului. În mod normal este un concediu post natal de 42 de zile, poţi să mergi în a 43-a zi pentru a face această opţiune. După ce trec cele 42 de zile mai ai un termen de 60 de zile în care poţi să te duci şi să ceri acest drept”, a explicat Ioan Botiş.

De indemnizaţia pentru creşterea copilului vor beneficia şi viitoarele mămici care sunt studente sau masterande, a mai declarat ministrul Botiş, care a completat că legea a fost modificată în acest sens.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă