Bonus de pensionare pentru magistrati. Nicolae Popa primeste 129.000 lei

de Rl online , 17 septembrie 2009

Fost presedinte al Curtii Supreme de Justitie, Nicolae Popa s-a pensionat saptamana trecuta dupa ce, la 1 septembrie, a implinit varsta de 70 de ani si va fi unul dintre beneficiarii bonusului de pensionare.

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, in aceeasi sedinta, de cererea de pensionare a altor 71 de magistrati cu diferite ranguri, de la instante inferioare la Curtea Suprema. Potrivit ultimei declaratii de avere, depusa de Nicolae Popa, in iunie 2009, el a castigat, anul trecut, ca presedinte la Curtea Suprema, suma de 234.659 de lei, aproximativ 19.500 de lei/lunar.

Practic, conform legii, care prevede ca un magistrat va primi echivalentul a sapte salarii in momentul pensionarii, Nicolae Popa trebuie sa incaseze aproximativ 129.000 de lei.

Alte venituri ale sefului instantei supreme

Nicolae Popa a mai castigat 66.948, indemnizatia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii – presedintele Curtii Supreme este membru de drept in Consiliu -, din activitatea didactica a mai castigat 124.769 de lei. Nicolae Popa a incasat inca 29.106 lei din drepturi de autor.

Pentru ca un magistrat sa incaseze la data pensionarii cele sapte indemnizatii lunare brute, acesta trebuie sa nu fi fost eliberat din functie din motive imputabile si sa aiba 20 de ani de vechime continua in magistratura.

Potrivit Legii 303/2004, se calculeaza vechimea in munca si daca magistratul a fost notar, avocat, grefir cu studii superioare, cadru didactic in invatamantul superior de drept sau ofiter de politie judiciara.

 

(Adevarul)

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design