Blaga anunţă o majoritate în Senat pentru legea alegerii primarilor în două tururi

de Carla Popa , 01 februarie 2016 - stire actualizata la ora 19:10, 01 februarie 2016
Blaga anunţă o majoritate în Senat pentru legea alegerii primarilor în două tururi

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că se poate crea o majoritate pentru susţinerea în plen a proiectului de lege înregistrat în Camera superioară referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. "Legea alegerii primarilor în două tururi este în Senat. Are votul pozitiv al Comisiei juridice. Să îşi parcurgă drumul şi să ajungă în plen. (...) Am văzut o posibilă deschidere a UNPR din acest punct de vedere şi eu cred că în Senat se va putea crea o majoritate în favoarea legii", a declarat luni Vasile Blaga, citat de Agerpres

El susţine că legea în vigoare privind alegerile locale este neconstituţională, fapt prezentat şi premierului dacian Cioloş, la consultările de luni. "Noi considerăm că legea este neconstituţională şi am arătat premierului că în articolul 2 foarte clar se spune că suveranitatea naţională se manifestă de către autorităţi, alese prin vot direct şi corect. (...) Vorbim aici de tot ceea ce înseamnă reprezentativitate, vedem ce spun oamenii, mergem foarte mult în teritoriu. (...) Hai să fim serioşi, dacă rămânem cu acest sistem de alegere nu se va întâmpla nimic spectaculos, pentru că este greu să treci de barajul partidelor care au un număr impresionant de primari. Toate lucrurile astea le-am prezentat premierului, le-a ascultat", a spus copreşedintele PNL. 

Blaga a precizat că PNL este dispus să amendeze proiectul de la Senat. "Noi nu l-am ameninţat nici cu moţiune, cum au făcut-o alţii, nici că nu participăm la alegeri. (...) Eu cred că putem face şi noi lucrul acesta în Parlament, există un proiect de lege în Senat. Noi suntem dispuşi să-l şi amendăm. Am înţeles că unii doresc alegerea şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi, nu avem nimic împotrivă. Dorim doar ca tot mai mulţi români să participe la procesul electoral, pentru că, până la urmă, asta face bine României. Nu rămâne moartă o lege importantă pe care am promovat-o, dintre cele cinci din Codul electoral, noua lege a partidelor politice. Am dat posibilitatea ca ele să se înfiinţeze cu număr mai mici de membri, pentru că într-adevăr acolo era o problemă mare, eram unul dintre cele mai restrictive state europene din acest punct de vedere", a explicat Blaga. 

Comentarii

 • ion ion

  09 februarie 2016 6:48

  Acest PDList feroce vrea in 2 tururi ca se pot lua neste bani de la stat plus de la partid de se mai poate face o casa .Cauta noi oportunitati.

  raspunde comentariului
 • Insuficient domnule,

  01 februarie 2016 19:20

  Anuntati macar doua treimi daca doriti modificarea legii primarilor.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design