Băsescu spune că va insista în Senat ca să obțină salvarea din pușcărie a mamelor condamnate

de Mihai Diac , 02 mai 2017 - stire actualizata la ora 21:52, 02 mai 2017
Foto: Arhivă

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a declarat marți că va insista în plenul Senatului pentru un act normativ care să salveze din detenție mamele condamnate, informează Agerpres.

Senatorul PMP a precizat, din nou, că el optează pentru o grațiere mai largă.

"Deși nu am reușit la comisie, voi încerca la plen să atrag atenția că trebuie să găsim o soluție pentru toate mamele condamnate, nu numai pentru o parte, cea considerată de Ministerul Justiției în proiectul inițial că nu a comis fapte de corupție. Vreau să spun că această măsură nu e pentru mame, este pentru copii și nu poți discrimina copilul unei mame condamnate că a făcut delapidare de copilul unei mame care a luat o mită la primărie. Nu poți discrimina copii. De aceea voi încerca și la plen să susțin acest amendament, care mie mi s-a părut foarte important", a declarat Băsescu, la Parlament.

El a spus că există și o problemă de constituționalitate, aceea de a trata "copiii diferit, funcție de tipul de pedeapsă pe care îl are mama".

"Am văzut ce înseamnă femeile, am trăit în casă cu trei femei, văd ce înseamnă acum munca, să ai grijă de niște copilași și cred că e inuman să discriminăm dreptul copiilor de a avea mama lângă ei într-un moment în care putem spune și noi că odată cu alegerea președintelui Iohannis s-a terminat și cu tranziția, avem 10 ani de când suntem în UE, o grațiere mai largă, în opinia mea, se impune. Eu nu am cerut partidului, am semnalat partidului că e o inițiativă personală și nu cer sprijinul partidului din acest punct de vedere", a precizat Traian Băsescu.

Comentarii

 • gogu

  02 mai 2017 22:37

  Problema cu acest om, este ca nu da doi bani pe oamenii simpli, ci da toata stima infractorilor. Fratele lui e infractor, puscarias. Sa nu mai aud ca nu poate fi judecat prin prisma asta, sau lucru asta nu e un argument ca Basescu este o canalie scarboasa si raioasa.

  raspunde comentariului
 • #Rezist

  02 mai 2017 22:14

  Basescu=Dragnea=Ghita=Ponta=Sova

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design