10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBasescu isi reinnoieste brevetul de comandant de nava

Basescu isi reinnoieste brevetul de comandant de nava

Presedintele Traian Basescu a plecat luni din Neptun spre Constanta, la Centrul de Perfectionare a Personalului din Marina Civila. Surse portuare au declarat pentru Realitatea TV ca seful statului participa la cursuri pentru sustinerea testului de reconfirmare in functia de comandant de nava.

Potrivit corespondentului postului TV citat, la Constanta, brevetul de comandant de cursa lunga al presedintelui expira in septembrie. Pentru reinnoirea brevetului, Traian Basescu trebuie sa participe la un curs intensiv de cel putin trei zile, pentru ca la final sa dea un test grila.

Brevetul pentru reconfirmarea in functia de ofiter de marina se obtine o data la cinci ani si numai dupa trecerea unui examen de specialitate.

 

La iesirea de la Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale din Constanta, seful statului a declarat, pentru Mediafax, ca este placut sa se intoarca la scoala si ca in prima zi a facut acomodarea cu simulatorul de tanc.

"Asta mi-a dat o stare de confort si realitatea este ca am dreptul la un brevet valabil", a spus Basescu, aratand si chitanta care atesta ca a platit pentru sustinerea cursurilor, in valoare de 1.175 de lei.

Presedintele a spus ca singura problema ramane frecventa la cursuri, dar ca spera sa beneficieze de intelegerea lectorilor pentru a avea un program flexibil.

"Solutia ar fi sa parcurg materia si sa am o frecventa cat mai ridicata, dar am discutat si despre posibilitatea lectorilor de a-si ajusta programul pentru mine".

In anul 2006, seful statului si-a pierdut dreptul de a naviga, in calitate de comandant de vas, atunci expirandu-i brevetul.

Presedinte Traian Basescu a absolvit Academia Navala Mircea cel Batran din Constanta in 1976 si a fost, printre altele, timp de trei ani, comandantul petrolierului Biruinta, nava-amiral a flotei romane in anii '80.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Șapte răniți după un accident de circulație pe DN 7, la ieşirea din Deva spre Arad

Şapte persoane care se aflau într-un microbuz au fost rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc marţi seara pe DN 7, la...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă