4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBărbat din Suceava, înșelat de un fals angajat de la deratizare

Bărbat din Suceava, înșelat de un fals angajat de la deratizare

Deși infracțiunile de înșelăciune săvârșite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate în vederea cunoașterii de către populație a cauzelor, condițiilor și împrejurărilor care au generat și favorizat săvârșirea acestora, spre deosebire de alte infracțiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reușind să găsească metode de a câștiga încrederea victimelor, lucru esențial în reușita acestora.

Nu doar ”păcăleala” prin sms sau, metoda accidentului' fac parte din înșelăciuni, dar și încasarea unor sume de bani prin afișarea unor calități oficiale sau lucrative (infractorii se prezintă ca reprezentanți ai unor instituții, încasatori Eon, ingineri metrologi, etc.), sunt tot atâtea cazuri ce pot lăsa cetățenii cu buzunarele goale.

Miercuri, la ora 12:18, Poliția municipiului Suceava, a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că persoane necunoscute, sub pretextul că execută lucrări de deratizare, au pătruns în locuința unui bărbat de 46 ani, localnic, de unde au sustras mai multe bunuri electronice și suma de 1.070 lei.

Din verificări s-a stabilit că în jurul orei 12:00, la locuința persoanei vătămate, s-au prezentat două persoane necunoscute, care au menționat că execută activități de deratizare obligatorii, motiv pentru care i-au solicitat acestuia să pună la dispoziție apartamentul.

Persoana vătămată a fost de acord, permițând accesul autorilor în interiorul locuinței.

În aceste împrejurări, partea vătămată a semnat într-un registru și apoi a dat persoanelor necunoscute suma de 80 lei, reprezentând contravaloarea serviciului prestat, arătând astfel locul în care deține banii.

Deși în locuință se afla și tatăl persoanei vătămate, cei doi autori au profitat de neatenția acestora și au sustras din locuință suma de 1.070 lei, două telefoane mobile și o tabletă.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul BIC Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: 'furt calificat', pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Spre deosebire de alți infractori, escrocii se caracterizează prin simțul observației și al oportunității, aptitudini ce le permit să-și adapteze modul de operare în funcție de situație și de victimă.

Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la măsurile preventive pe care cetățenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită anumite sume de bani pentru efectuarea unor servicii.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă