16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAvocata fraţilor Awdi a fost arestată

Avocata fraţilor Awdi a fost arestată

Avocata Violeta Oancea, reprezentanta cetăţenilor americani Hassan şi Mehdi Awdi, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, joi, potrivit deciziei Curţii de Apel Ploieşti prin care a fost admisă solicitarea în acest sens formulată de procurorii DIICOT, potrivit Mediafax.

Oancea fusese reţinută de procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru fals şi spălare de bani, în legătură cu provenienţa unei sume de 50.000 de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Avocata este învinuită că ar fi consemnat un împrumut de 50.000 de euro, bani ce ar proveni din trafic de persoane, serviciul fiind făcut pentru a justifica banii în faţa autorităţilor judiciare italiene, spun sursele citate.

Violeta Oancea îi reprezintă ca avocat pe cetăţenii americani de origine libaneză fraţii Hassan şi Mehdi Awdi, cercetaţi de DIICOT alături de alte două persoane, pentru fraudarea CFR Mesagerie, precum şi pentru păgubirea societăţii Rodipet SA cu 35,5 milioane euro.

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Buzău, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatei Oancea Violeta, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea banilor şi favorizarea infractorului”, s-a arătat într-un comunicat remis joi presei de către Biroul de presă al DIICOT.

Potrivit sursei citate, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău, Violeta Oancea ar conceput şi redactat un contract de împrumut cu gaj general, cu menţiuni nereale, atestând în fals existenţa unui împrumut, către Dorian Necula şi Verginica Lîlă, precum şi semnarea contractului la sediul cabinetului avocaţial.

“Acest contract a fost ulterior utilizat pentru justificarea provenienţei sumei de 50.000 de euro, în faţa autoritarilor judiciare italiene, care îi cercetau pe inculpaţii Radu Narcis Gheorghe şi Lîlă Verginica, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism. În cursul lunii noiembrie 2012, inculpata Oancea Violeta i-a remis inculpatei Lîlă Verginica un exemplar în original al contractului, în scopul justificării sumei de 350.000 de lei, deţinută într-un cont bancar, în privinţa căreia era dispusă măsura sechestrului asigurator”, explică DIICOT.

Pentru a disimula falsificarea contractului, Violeta Oancea a adus modificări registrului de înregistrare a actelor juridice, înscriind contractul de împrumut la poziţia unui contract de comodat, privind alte părţi, prin menţiuni înscrise peste înregistrarea iniţială, mai arată sursa citată.

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă