8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAvocat: Banii primiţi de Calotă, datoraţi acestuia în urma unui contract cu...

Avocat: Banii primiţi de Calotă, datoraţi acestuia în urma unui contract cu denunţătorul

Instanţa supremă a judecat cererea procurorilor DNA în cazul complicelui deputatului PDL Alin Trăşculescu şi urmează să decidă dacă îl arestează pentru 29 de zile, avocatul acestuia declarând că banii primiţi de clientul său erau datoraţi ca urmare a unui contract existent între el şi denunţător, informează Mediafax.

Judecătorii instanţei supreme au discută, luni, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Marian Valeriu Calotă, complicele deputatului PDL Alin Trăşculescu, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost reţinut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.

Citeşte şi:

Cine este Alin Trăşculescu, PRIMUL parlamentar român prins în flagrant de DNA în timp ce lua MITĂ

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, prins în timp ce lua MITĂ, ELIBERAT din arestul poliţiei

Calotă este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Procurorii DNA au transmis duminică instanţei supreme propunerea de arestare preventivă a lui Marian Valeriu Calotă.

Calotă a fost adus, luni dimineaţă, la instanţa supremă pentru judecarea cererii de arestare preventivă, magistraţii urmând să decidă dacă emit sau nu pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui Calotă a expirat în jurul orei 11.00.

Avocatul lui Calotă, Ion Panaitescu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că banii primiţi de clientul său erau datoraţi ca urmare a unui contract existent între el şi denunţător.

Apărătorul lui Calotă a mai arătat că în mod uzual remiterile de bani se făceau prin servicii bancare, fiind suspectă de această dată dorinţa denunţătorului de a-i remite bani lui Calotă “într-un plic”.

Totodată, avocatul a arătat că “procurorii nu vin la arestare fără să aibă nimic”.

Deputatul PDL Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.

Avocatul lui Trăşculescu, Cristian Ene, a declarat că a depus o plângere la DNA împotriva ordonanţei de reţinere emisă de procurorii anticorupţie pe numele politicianului, pe care o consideră “nejustificată”. Ene a spus că deputatul nu şi-a însuşit nicio sumă de bani.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Trăşculescu a pretins iniţial de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul lui Marian Calotă, care l-a constrâns pe denunţător, prin ameninţare, să dea banii ceruţi.

Pentru obţinerea banilor, susţin procurorii anticorupţie, deputatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDTR) cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător.

MDTR a fost condus în perioada decembrie 2009 – februarie 2012 de Elena Udrea, tot de la PDL.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că flagrantul a fost realizat sâmbătă, în jurul orei 21.00, la Focşani, deputatul fiind reţinut după miezul nopţii.

Deputatul Alin Trăşculescu este preşedintele PDL Vrancea şi candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, l-a informat duminică pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, asupra percheziţiei şi reţinerii lui Alin Trăşculescu, “acuzat de săvârşirea unei infracţiuni flagrante de corupţie”.

Luni, de la ora 12.00, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să fie discutată solicitarea ministrului Justiţiei în cazul lui Alin Trăşculescu.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat pentru Mediafax că luni la ora 16.00 va avea loc o şedinţă a Comisiei Juridice a Camerei în legătură cu solicitarea MJ în cazul deputatului Alin Trăşculescu, precizând că cel mai probabil marţi cererea va ajunge în plenul Camerei.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă