14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Un camion cu militari a căzut într-o râpă. A fost declanșat...

FOTO. Un camion cu militari a căzut într-o râpă. A fost declanșat planul roșu de intervenție. Trei oameni au murit, nouă au fost duși la spital. Florian Bodog: Victimele sunt conștiente și stabile. Reacția premierului Tudose

UPDATE 08,00: Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că trei militari aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.


UPDATE 00.23: Potrivit unor surse locale, citate de News.ro, ceilalţi doi militari rămaşi încarceraţi în camion ar fi fost declaraţi decedaţi.

 

00.07: Șapte victime rănite, dar conștiente, iar alte două au fost rănite ușor, a precizat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

„Victimele care au ajuns la spital sunt conștiente și stabile”, a spus Florian Bodog, însă a explicat că nu se știe care este starea de sănătate a persoanelor încarcerate.

00.05: Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că motorul camionului a căzut peste doi militari, fiind vorba despre care mai sunt încarceraţi la această oră, ea precizând că deocamdată echipele de intervenţie pot vedea doar picioarele acestora. Ea a mai spus că din declaraţiile supravieţuitorilor reiese că autovehiculul a rămas fără frâne, potrivit News.ro.

„Mai sunt două persoane încarcerate, se lucrează în acest moment pentru descarcerare, dar nu putem decât să vedem picioarele celor încarceraţi. Nu putem să confirmăm decesul”, a spus Carmen Dan.

Ea a mai declarat că motorul camionului a căzut peste cei doi militari pentru care acum se intervine. „Aşa cum a fost răsturnat acel camion, motorul a căzut peste cele două victime încarcerate pentru care în acest moment se fac eforturi să fie descarceraţi”, a precizat ministrul.

23.56: „Înțeleg că un singur militar este pe picioarele lui. Restul au nevoie de intervenții”, a spus premierul Mihai Tudose, la Digi24.

23.50: Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că a cerut ca spitalele la care vor fi aduse victimele să aibă asigurate rezerve de sânge şi tot ce este nevoie. Totodată, el a afirmat că este inadmisibil să nu poată fi făcute zboruri pe timp de noapte cu elicoptere SMURD.

Potrivit premierului, planul roşu a fost activat la trei minute de la primirea apelului la 112. La scurt timp, a fost constituită o Celulă de criză la Ministerul de Interne.

Mihai Tudose a mai spus că este în legătură permanentă cu ministrul Apărării, care se ocupă să anunţe familiile victimelor, dar şi cu ministrul Sănătăţii, căruia i-a cerut ca toate spitalele la care vor fi duse victimele să aibă rezerve de sânge şi tot ce este necesar.

„Din păcate, nu înţeleg de ce după 27 de ani nu putem efectua zbor pe timp de noapte, maine vom verifica. Este impradonabil pentru o ţară în anul 2017", a mai spus Mihai Tudose.

23.45: Și ministrul Sănătății, Florian Bodog, a confirmat, pentru Mediafax, decesul unui militar.

„Două victime sunt încarcerate, posibil decedate, încă nu se ştie pentru că nu au reuşit să îi scoată. Mai există un deces găsit la faţa locului. Şapte victime sunt în drum către spitalul din Câmpulung şi doi în drum spre Braşov. În situaţia în care va fi necesar, vor fi transferaţi la Bucureşti", a spus Florian Bodog.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat, pentru Mediafax, că în camionul căzut în râpă se aflau 18 militari. Şase dintre aceştia au fost scoşi din maşină, patru fiind inconştienţi. Ceilalţi 12 sunt încarceraţi. Intervenţia este dificilă, râpa având peste 30 metri adâncime.

„Este vorba despre 18 militari care aparţineau unităţii Vânători de munte Câmpulung Muscel. S-au răsturant, prăpastia are o adâncime de 30-40 m , este amplasată pe raza localităţii Dâmbovicioara, spre Fundata pe DN 73. La 21.37 am primit noi anunţul pentru accident, la 21.40 s-a activat planul roşu la nivelul judeţului Argeş. Din cei 18 militari , 6 au fost scoşi din autocamion, dintre aceştia patru sunt inconştienţi. Rămân încerceraţi şi se acţionează 12 militari. La locul intervenţiei se deplasează secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Apărării. Din informaţiile pe care le am, camionul venea de la Cincu, de la un exerciţiu. Nicio persoană nu a decedat, din informaţiile de până în acest moment. Este o intervenţie dificilă dată fiind adâncimea prăpastiei", a declarat Carmen Dan, pentru Mediafax.

23.40: Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

23.30: „Șapte persoane au fost transportate la Câmpulung. două persoane au fost transportate cu ambulanţa către Braşov. Din păcate, o persoană este decedată, iar două sunt încă încarcerate. Probabil sunt decedate deja, dar nu putem confirma decesul lor", a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la România TV.

 23.20: Zece militari de la Batalionul de vânători de munte de la Câmpulung Muscel au fost scoşi din camionul răsturnat într-o prăpastie în judeţul Argeş de către echipele de descarcerare. Alţi trei sunt încarceraţi şi au „şanse minime de supravieţuire”, au declarat, joi seară, pentru News.ro reprezentanţi ai ISU Argeş. 

Camionul s-a răsturnat într-o râpă de aproximativ 40 de metri. Ca urmare a incidentului, circulaţia în culoarul Rucăr – Bran este blocată.

Vehiculul făcea parte dintr-un convoi care se întorcea de la un exercițiu, alături de alte trei camioane şi un ARO.

 


Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, joi seara, după ce un camion în care se aflau 12 militari a căzut într-o râpă, în localitatea argeșeană Dâmbovicioara, informează Mediafax.

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat că în camion se aflau 12 persoane.

„Erau militari ai Batalionului Vânători de Munte din Câmpulung. Aceştia veneau dinspre Braşov. Mă îndrept către locul accidentului, deocamdată nu sunt mai multe informaţii", a spus el, pentru Mediafax.

Potrivit rudelor celor aflaţi în camion, militarii se întorceau dintr-o misiune. 

Poliţia şi mai multe ambulanţe se deplasează spre locul accidentului, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Mai multe persoane ar fi încarcerate, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure. Pe de altă parte, persoana care a alertat serviciile de intervenţie a declarat că patru nu ar prezenta funcţii vitale.

IGSU a informat că au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş. De asemenea, acţionează şi trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor. 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat la Antena 3 că în camion se aflau 18 militari. „Pot să spun că apelul a fost dat la 21,37'', a spus Carmen Dan.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că la fața locului au fost trimise mai multe echipaje, însă intervenția va fi dificilă la persoanele încarcerate.

„Există riscul ca acel camion să cadă și mai mult, la 100 de metri. Sunt persoane care au ieșit pe picioarele lor. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zonă montană. Va fi o operațiune de descarcerare dificilă', a spus el pentru același post.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă