Armata Română va fi condusă de Statul Major al Apărării. Șeful SMA va fi consilierul militar al șefului statului

de Mihai Diac , 07 martie 2016 - stire actualizata la ora 15:41, 07 martie 2016
Foto: Arhivă

Statul Major General al Armatei Române va fi transformat în Stat Major al Apărării, după modelul existent în alte țări NATO, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Această evoluție a fost discutată luni, la sediul MApN, cu prilejul celei de-a doua consultări pe tema priorităţilor strategice ale MApN.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Parlamentului și ai instituțiilor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, experţi din sfera apărării şi securităţii, precum şi membri ai asociațiilor militarilor în rezervă.

Întâlnirea a avut ca temă "Alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate".

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a prezentat stadiul celor trei sub-componente ale pachetului: trecerea graduală la concepţia de Stat Major al Apărării, armonizări şi optimizări ale regimului aplicabil categoriilor de personal militar, respectiv creşterea mobilităţii pe funcţii şi a previzibilităţii carierei militare.

Transformarea Statului Major General în Stat Major al Apărării ar urma să asigure o mai bună funcţionare a organismului militar în raport cu cerinţele şi nevoile instituţiei. "Avem în vedere ca Statul Major al Apărării să fie condus de şeful SMA, care va exercita comanda deplină a structurii de forţe a Armatei României, va fi principalul consilier militar al preşedintelui României, al primului ministru şi al ministrului apărării naţionale", a spus Mihnea Motoc.

De asemenea, sunt pregătite modificări la statutul personalului militar şi la ghidul carierei militare.

Seria de reuniuni în acest format, pe teme legate de evoluția MApN, a început luni, 1 februarie, la iniţiativa ministrului Mihnea Motoc.

Comentarii

 • Dadi

  07 martie 2016 17:14

  OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Vrei mai multe detalii? Solicita-le acum la adresa de email cosdadiyahoo.com

  raspunde comentariului
 • parere

  07 martie 2016 15:45

  Cumparati de la americani licenta de fabricatie pentru F22. Acu e momentu sa relansam industria aeronautica.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design