6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialArmata Română testează noi modele de veste de protecție antiglonț, inclusiv una...

Armata Română testează noi modele de veste de protecție antiglonț, inclusiv una concepută pentru femei

Specialiștii din Ministerul Apărării Naționale organizeză, luni, o acțiune de testare pentru un nou model de vestă de protecție balistică, conceput pentru personalul feminin al Armatei.

De asemenea, vor fi testate noi plăci de protecție balistică și noi modele de căști de protecție.

Acțiunea se desfășoară într-un poligon din localitatea Frumuşani (județul Călăraşi), cu participarea unor reprezentanți ai Departamentului pentru Armamente și ai Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie.

Acțiunea de testare are loc. după ce, acum o săptămână, un militar român a fost ucis în Afganistan, în urma exploziei unei mașini – capcană. Militarul a murit în ciuda faptului că, în momentul incidentului, el se afla la bordul unui vehicul special conceput pentru a rezista la explozia unor dispozitive improvizate.

Asemenea mașini, denumite MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), au fost oferite militarilor români de către partenerii americani.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă