13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialArmata Română ar putea primi în dotare un nou vehicul blindat

Armata Română ar putea primi în dotare un nou vehicul blindat

Forțele Terestre ale României ar putea primi în dotare un nou model de vehicul blindat, denumit TBT (transportor blindat pentru trupe).

Transportorul este de tip 8 x 8  și este proiectat de specialiști români. Producția de serie ar putea începe, conform unor informații neoficiale, chiar în anul 2016, imediat după omologarea acestuia, sau cel târziu în anul 2017.

Vehiculul este asamblat la uzina Automecanica Moreni, din cadrul Romarm.

Echipajul TBT este format din trei persoane – comandant, mecanic – conductor și trăgător. Alături de aceștia, TBT poate îmbarca o grupă de infanterie de până la opt oameni. Protecția oferită militarilor este de nivel STANAG 3.

Ideea unui nou transportor blindat, denumit inițial Saur 3, a fost lansată de Ministerul Apărării Naționale încă din anul 2011. În anul 2014, prototipul a fost testat în poligonul MApN de la Jegălia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă