19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialArhiepiscopia Târgoviştei, în pas cu tehnologia. Credincioşii au primit stick-uri cu chipul...

Arhiepiscopia Târgoviştei, în pas cu tehnologia. Credincioşii au primit stick-uri cu chipul Sfântului Ierarh Nifon

Arhiepiscopia Târgoviştei a oferit credincioşilor 200 de stick-uri pe care a fost imprimat chipul Sfântului Nifon. Reprezentanţii Bisericii susţin că este o modalitate de promovare a sărbătorii în rândul comunităţii locale, potrivit Mediafax.

"Stick-ul are pe el imaginea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti şi a fost editat de către Arhiepiscopia Târgoviştei cu prilejul sărbătorii Sfântului Nifon de anul acesta, de pe 10 şi 11 august. Stick-ul este un mijloc de promovare a sărbătorii, a fost editat în aproximativ în 200 de exemplare şi a fost oferit în mod gratuit participanţilor la sărbătoarea de anul acesta", a declarat Marian Puiescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Stick-ul conţinea un fişier cu detalii despre sărbătoarea Sfântului Nifon şi un promo realizat de către centrul eparhal al Arhiepiscopiei. De asemenea, Arhiepiscopia are şi site, pagină de Facebook, dar şi o aplicaţie pentru telefoanele cu sistem de operare Android.

"Arhiepiscopia Târgoviştei consideră că mijloacele moderne de comunicaţie socială sunt oportune pentru a fi utilizate în promovarea Evangheliei, pentru cei care vor să fie la curent cu viaţa religioasă. Dacă ne uităm în istorie, atunci când a apărut tiparul, el a fost folosit în misiunea Bisericii. Noi spunem că tehnica este rodul minţii omului inspirată de către Dumnezeu. Biserica foloseşte aceşte mijloace de comunicare pentru ca mesajul creştin să fie receptat cât mai bine de către tinerii timpul nostru", a adăugat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Din anul 2010, Arhiepiscopia Târgoviştei îl sărbătoreşte, în perioada 10-11 august, pe Sfântul Ierarh Nifon, după ce moaştele acestuia au fost aduse din Craiova şi aşezate în Catedrala din Târgovişte.

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă