12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAnuntarea nominalizarilor pentru Globurile de Aur 2009

Anuntarea nominalizarilor pentru Globurile de Aur 2009

Meryl Streep, Angelina Jolie, Sean Penn, Brad Pitt si Heath Ledger sunt printre nominalizatii la castigarea Globurilor de Aur 2009, potrivit anuntului facut, joi, de organizatorii evenimentului.

La categoria "Cea mai buna actrita intr-un rol principal intr-o drama", Streep a fost nominalizata pentru prestatia din filmul "Doubt", in care joaca alaturi de Philip Seymour Hoffman, iar Jolie, fata legendarului Jon Voight, pentru rolul din "Changeling", regizat de Clint Eastwood. Streep are in palmares cinci Globuri de Aur, iar Angelina Jolie, trei. In cursa pentru Globurile de Aur 2009, cele doua le au drept contracandidate pe Anne Hathaway, pentru rolul din "Rachel getting married", Kristin Scott Thomas, pentru "I've been loving you so long", si Kate Winslet, pentru evolutia din "Revolutionary road".

La categoria "Cel mai bun actor in rol principal intr-o drama", Sean Penn a fost nominalizat pentru prestatia din filmul biografic "Milk", iar Brad Pitt pentru "The Curious Case of Benjamin Button", fictiunea regizata de David Fincher, dupa o povestire de F. Scott Fitzgerald. Penn si Di Caprio, care au deja in palmares cate un Glob de Aur, se vor lupta pentru inca unul cu Leonardo Di Caprio, nominalizat pentru rolul din "Revolutionary Road", Frank Langella, pentru "Frost/Nixon", si Mickey Rourke, pentru prestatia din "The Wrestler".

La categoria "Cel mai bun actor in rol secundar intr-o drama", cea mai interesanta nominalizare este cea a lui Heath Ledger, pentru rolul The Joker din filmul cu cele mai mari incasari in 2008, "The Dark Knight". Ledger, care a murit pe 22 ianuarie 2008, la varsta de 28 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente, ar urma sa "primeasca" prestigioasa distinctie post-mortem.

Dupa cum transmite NewsIn, nominalizarile la Globul de Aur au fost facute de Asociatia Presei Straine de la Hollywood. Decernarea premiilor Golden Globe, ajunsa la cea de-a 66-a editie, va avea loc pe 11 ianuarie, la The Beverly Hilton, Los Angeles, si va fi transmisa in direct prin intermediul NBC in peste 150 de tari din toata lumea. Globurile de Aur sunt a doua categorie de premii, ca importanta, acordate in cinematografie, dupa Oscaruri – premiile Academiei Americane de Film, care vor fi decernate pe 22 februarie, la Kodak Theater, tot in Los Angeles.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă