11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAngajații ROMATSA anunță, vineri, declanșarea unei greve de avertisment

Angajații ROMATSA anunță, vineri, declanșarea unei greve de avertisment

UPDATE 17.20: Controlorii de trafic aerian nu au făcut grevă pentru salarii mai mari, ci pentru a atrage atenția autorităților statului asupra situației ROMATSA și a o salva de la faliment, a declarat, vineri, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR), Gabriel Tudorache, potrivit Agerpres.

„Nu facem grevă pentru că vrem salarii mai mari. Facem grevă pentru a atrage atenția și pentru a salva instituția ROMATSA de la faliment. Din cauza unui management profund defectuos, din cauza autorităților statului care până astăzi au fost surde, deși am depus nenumărate documente peste tot, ROMATSA, în acest an, practic, nu va avea bani pentru niciun salariu începând cu luna septembrie, poate octombrie. În mod oficial, este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a ROMATSEI, când, anul trecut, a încheiat estimat pe minus", a mai precizat Gabriel Tudorache.

Acesta a subliniat că prin intermediul acestei greve de avertisment s-a dorit să se atragă atenția autorităților statului și a patronatului asupra problemelor grave cu care se confruntă salariații ROMATSA. „Ceea ce am încercat prin această grevă de avertisment a fost să atragem atenția autorităților statului, în primul rând, apoi, patronatului, asupra problemelor grave cu care ne confruntăm în această instituție. În al doilea rând, aș dori să cerem scuze, în primul rând pasagerilor, însă am fost obligați să recurgem la această măsură legală, dar agresivă", a spus Valentin Tudorache.


O parte din angajații ROMATSA au anunțat declanșarea unei greve de avertisment, vineri, între orele 11.00 şi 13.00, a declarat, pentru Mediafax, liderul sindical Gabriel Tudorache, potrivit Mediafax.

„Personalul CTA (n.r. – control trafic aerian) participant la grevă va asigura o treime din activitate în intervalul 11.00-13.00 (ore locale), prin măsuri de control al fluxurilor de trafic aerian asigurate prin intermediul organismelor corespunzătoare ale EUROCONTROL, în baza notificării corespunzătoare din partea ROMATSA; sunt exceptate de la aceste măsuri zborurile monarhilor, şefilor de state, prim-miniştrilor şi miniştrilor, zborurile misiunilor de căutare şi salvare, zborurile militare, zborurile umanitare, precum şi zborurile de poliţie aeriană”, se arată în notificarea transmisă de sindicat către directorul general, directorii de direcţii şi directorii de subunităţi din cadrul ROMATSA.

Greva anunţată de ATSR vine pe fondul negocierilor eşuate asupra contractului colectiv de muncă 2015/2016, care a expirat pe 1 septembrie 2016. Potrivit notificării citate, comisia de negociere a ATSR nu a ajuns încă la o înţelegere cu patronatul, cu privire la revendicările formulate de către salariaţi.

„Pe timpul negocierilor ce au avut loc în vederea perfectării unui nou contract colectiv de muncă pentru perioada 2016-2017, părţile implicate în negociere, respectiv sindicatul reprezentanţilor ATSR, pe de o parte şi RA ROMATSA, pe de altă parte, nu au ajuns la o înţelegere cu privire la revendicările formulate de către salariaţi prin reprezentanţii sindicali. Concilierea ce a a avut loc prin reprezentantul ITM Bucureşti la nivelul unităţii a eşuat, potrivit procesului-verbal încheiat la data de 21 noiembrie 2016”, se mai arată în notificare.

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă