8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Penitenciarul Craiova, după moartea suspectă a unui deținut

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după moartea suspectă a unui deținut

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă la Penitenciarul Craiova, în urma decesului unui deţinut. Ancheta vizează o posibilă încălcare a dreptului la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, informează Mediafax.

Ancheta se desfăşoară după apariţiile în ziare locale, în zilele de 8 şi 9 septembrie, ale unor informaţii potrivit cărora un deţinut de la Penitenciarul Craiova a murit după ce şi-ar fi bătut un cui în cap.

“Avocatul Poporului” precizează, joi, în comunicatul de presă, că articolele din ziarele respective prezintă cazul unui deţinut în vârstă de 36 de ani, aflat în Penitenciarul Craiova, căruia i s-a făcut rău în cursul zilei de 7 septembrie 2015, a fost transportat cu o ambulanţă la spital, iar în dimineaţa de 8 septembrie 2015, în jurul orei 7:10, a muri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Potrivit relatărilor de presă, citate în comunicatul Avocatului Poporului, “deţinutul nu era un model, întrucât mai ajunsese la spital anterior, după ce se automutilase, bătându-şi cuie în cap, însă de această dată nu se ştie de ce i-a venit rău”.

“În prezent, se află în desfăşurare o anchetă penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, având ca obiect stabilirea cauzei decesului”, se mai arată într-un comunicat de presă.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă