ANAF dă startul operațiunii ”Venus”

de Carla Popa , 24 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:32, 24 februarie 2016
ANAF dă startul operațiunii ”Venus”

Direcția Generală Antifraudă începe, din 26 februarie 2016, acțiunile de monitorizare și control la nivel național ale comerțului cu flori și plante ornamentale, a unităților de alimentație publică și a saloanelor de înfrumusețare. 

Operațiunea ”Venus” își propune diminuarea evaziunii fiscale în comerțul cu flori și plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deținătorilor de depozite, a producătorilor și a comercianților engros și en detail ca să-și organizeze mai riguros activitatea economică, evidențele financiar-contabile și fiscale. Într-un comunicat de presă, ANAF precizează că un alt obiectiv este creșterea gradului de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice. 

Este doar una dintre acțiunile majore la nivel național pe care Direcția Generală de Antifraudă le va iniția periodic în scop preventiv, respectiv pentru creșterea nivelului de conștientizare și, implicit, de conformare fiscală a unor activități economice în care colectarea taxelor și impozitelor este deficitară. 

Stabilirea calendarului, a modului de acțiune, identificarea categoriilor de contribuabili și a activităților cu risc fiscal au la bază analiza informațiilor și a datelor disponibile la nivel central, rezultatele unor acțiuni anterioare, dar și propuneri ale direcțiilor regionale antifraudă, adaptate specificului local - se arată în comunicatul ANAF.
 

Comentarii

  • Grigore

    24 februarie 2016 18:58

    A inceput sezonul urzicilor si al ghioceilor , fraudatorii si coruptii primaverii vor invada strazile cu gramajoare de urzici si buchetele de ghiocei fara s plateasca impozite sau tva ! Organili vor fi la datorie , politie , ANAF , vor combate specula cu urzici si evaziunea pe baza de ghiocei furati din padure unde doar austriecii sant suverani !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design