Ana Blandiana a fost desemnată "Poetul European al Libertăţii"

de Andrei Mărgăritescu , 20 martie 2016 - stire actualizata la ora 12:35, 20 martie 2016
Ana Blandiana a fost desemnată "Poetul European al Libertăţii"

Ana Blandiana a fost desemnată, sâmbătă seara, la Gdansk, "Poetul European al Libertăţii", informează ICR Varşovia.

Conform sursei citate, la fiecare doi ani, Gdansk devine centrul poeziei europene, cu prilejul concursului şi premiului "Poetul European al Libertăţii". Şapte ţări europene concurează pentru acest prestigios premiu.

În 2016, ele au fost România, Portugalia, Danemarca, Ungaria, Rusia, Italia şi Macedonia. Premiul este acordat atât poeţilor, cât şi traducătorilor.

"Alegerea juriului, format din personalităţi literare şi culturale poloneze, a fost Ana Blandiana, cu volumul Patria mea A4. Volumul a apărut în versiune poloneză în luna ianuarie a acestui an", precizează comunicatul de presă.

Competiţia este organizată de oraşul Gdansk, sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din Polonia. Scopul manifestării este evidenţierea şi promovarea fenomenelor poetice care abordează una dintre temele fundamentale ale contemporaneităţii - libertatea - şi, în acelaşi timp, sunt caracterizate de valori artistice excepţionale.

Institutul Cultural Român de la Varşovia organizează, în perioada 16 - 21 martie, o serie de întâlniri cu Ana Blandiana, în mai multe oraşe poloneze, în scopul promovării volumului nou apărut. Pe 16 martie, poeta a fost oaspetele Cracoviei, unde s-a întâlnit cu publicul, iar în perioada 17 - 19 martie a participat la mai multe întâlniri la Gdansk.

Luni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, sub egida EUNIC Varşovia, va fi organizat un eveniment în capitala poloneză, cu participarea Anei Blandiana şi a altor patru poeţi nominalizaţi la Premiul "Poetul European al Libertăţii", se mai arată în comunicat.

Comentarii

 • kkat

  11 decembrie 2016 14:22

  cu ce cu poezia PARTIDUL scrisa in luceafarul de lepra asta cand pupa ceausestii in cccur ? impostoare jegggoasa !

  raspunde comentariului
 • impostura

  20 martie 2016 23:20

  Pe vremea impuscatului toașa respectiva lupta din greu pentru a eradica 3tendintele burghezem nesanatoase din poezia comunista3 la revistele Amfiteatru si Viata studenteasca infierand cu manie proletara orice abatere de la linia partidului... Halal 3poeta a libertatii3!

  raspunde comentariului
 • Vasilica Florina

  20 martie 2016 22:19

  Câtiguri din prima lună! 100-285 de euro lunar! Căutăm colaboratori care vor să câtige 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, acum, din prima lună! Oferta este pentru toate localităile ării. Lucrai in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte uoară. Cerem i oferim seriozitate maximă! Pentru mai multe informaii, solicitai acum detalii unuia dintre membrii echipei. Trimitei un mail cu solicitarea detalii la adresa vasilica.florina gmail .com

  raspunde comentariului
 • 007

  20 martie 2016 17:24

  astia sigur nu stiu ca tovarasa blandiana pe numele sau adevarat Otilia Valeria Coman de felul ei limbista lui ceausescu, poeta comunista se da acum fata mare, excroaca !

  raspunde comentariului
  • JURIST

   20 martie 2016 19:28

   AI DREPTATE OO7. DIN PACATE, CEI CARE SCRIU ASEMENEA COMENTARII ELOGIOASE, AR TREBUI SA FACA CERCETARI MAI AMANUNTITE ASUPRA TRECUTULUI LOR ÎNAINTE DE 1989, DEOARECE CEI CARE AU APARUT CA MARI SCRIITORI, ISTORICI SI ÎN GENERAL CEI CARE AU PASTRAT CONDEIUL SI DUPA 1989, DATORITA "TALENTULUI" POT ORICÂND DEJUCA ADEVARUL, IAR PLEBEA ESTE USOR DE MANEVRAT, DEORECE ÎN MAJORITATE ESTE INCULTA.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design