4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialAmplă operațiune de localizare și tranchilizare a unui urs rănit, în Mureș

Amplă operațiune de localizare și tranchilizare a unui urs rănit, în Mureș

Zeci de vânători, pădurari, reprezentați ai Jandarmeriei, Gărzii de Mediu și Gărzii Forestiere au participat, sâmbătă după-amiază, la o amplă acțiune de localizare și tranchilizare a unui urs rănit, în zona comunei mureșene Stânceni, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, Carmen Frandeș, în jurul orei 14.40, Dispeceratul 112 a fost alertat că în curtea unui imobil din satul Ciobotani se află un urs, posibil decedat.

„Probabil este vorba de un urs care a fost rănit în timpul nopții, de o mașină, incident raportat la momentul respectiv, însă animalul nu a mai fost găsit. Inclusiv Poliția asigură perimetrul pentru localizarea și tranchilizarea ursului, după care se va face evaluarea stării de sănătate a acestuia”, a afirmat Carmen Frandeș.

La rândul său, prefectul județului Mureș, Lucian Goga, a precizat că situația este sub control, iar ursul a fost localizat. La prima vedere, animalul pare destul de grav rănit și că nu poate pune în pericol forțele dislocate pentru acest eveniment, a adăugat el. Lucian Goga a punctat că s-a ținut în permanență legătura cu Ministerul Mediului întrucât ursul este animal protejat și nu poate fi împușcat decât cu derogare specială.

Surse din Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș au precizat că numai în această săptămână au avut loc trei atacuri ale urșilor în județ, două asupra oamenilor, la Călușeri și Beica de Jos, și unul asupra unei turme de oi, la Icland.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă