14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAmendată pentru că a sesizat un posibil transport ilegal de lemne

Amendată pentru că a sesizat un posibil transport ilegal de lemne

O tânără din Iaşi, angajată a unei companii de IT, a primit o amendă de 500 de lei după ce a sesizat un posibil transport ilegal de lemne. Tânăra a verificat numărul de înregistrare pe aplicaţia Inspectorul Pădurii şi i s-a recomandat să sune la 112. 

Pe 28 octombrie, tânăra mergea cu maşina către Pojorâta, judeţul Suceava. În zona Câmpulung Moldovenesc a observat un vehicul format dintr-un cap de TIR şi semiremorcă ce transporta lemne. „Am verificat numărul respectiv pe aplicaţia Inspectorul Pădurii şi scria acolo că nu e nimic înregistrat pe numărul respectiv şi să contactez 112. Am sunat la 112 şi doam­na respectivă a luat şi ea numărul pe care i l-am dat, l-a verificat în baza de date şi, de asemenea, mi-a zis că nu a gă­sit nimic înregistrat cu numărul respectiv şi că îmi face legătura cu Poliţia“, a povestit Iulia.

Tânăra a mai relatat că a discutat telefonic cu un reprezentant al Poliţiei din Câmpulung, care i-a spus că va merge la faţa locului pentru a face ve­rificări. Ulterior, a fost sunată de la Poliţie să i se ceară datele de contact.

„Am întrebat pentru ce are nevoie şi mi-a zis că trebuie să îmi trimită un răspuns oficial la sesizarea făcută. Zilele trecute am primit o recomandată de la Poliţia din Câmpulung în care se spune că am fost amendată cu 500 de lei pentru că am sesizat abuziv serviciul 112. Am sunat azi la Poliţia din Câmpulung şi mi-au zis că eu am verificat numărul de la capul de TIR, şi nu de la semiremorca care transporta lemne“, a mai povestit tânăra.

De la Poliţia Câmpulung, tinerei i s-a spus că vehiculul respectiv înregistrase transportul de lemne pe numărul de înmatriculare al semiremorcii, şi nu pe cel al capului de TIR, pe care tânăra îl verificase în aplicaţie. Din acest motiv, poliţiştii din Suceava au consi­derat că Iulia Cojocea trebuie să primească o amendă de 500 de lei chiar dacă sancţiunile pentru folosirea abuzivă a serviciului 112 pornesc de la un simplu avertisment. Tânăra ne-a precizat că va formula plângere în instanţă împotriva amenzii.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă