Poziția ambasadorului SUA la Bucureşti în scandalul Intact-ANAF

de Carla Popa , 23 februarie 2016 - stire actualizata la ora 20:27, 23 februarie 2016
Poziția ambasadorului SUA la Bucureşti în scandalul Intact-ANAF

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat, marţi, într-o sesiune webchat cu utilizatorii paginii de Facebook a Ambasadei, că este de acord cu premierul Dacian Cioloş în cazul Intact, conform căreia intervenţia ANAF nu a împiedicat televiziunile Intact să emită.

''Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român'', a răspuns Hans Klemm pe pagina de Facebook a Ambasadei, la o întrebare adresată de un utilizator al reţelei sociale.

Premierul Dacian Cioloş a spuns că regretă modul în care au intervenit inspectorii ANAF, dar instituția a pus în aplicare o decizie judecătorească pentru recuperarea unor proprietăţi care aparţin statului. El a insistat că libertatea de exprimare nu a fost afectată şi că ea va fi apărată "ferm" de guvern.

În acest scandal, președintele Klaus Iohannis s-a poziționat inițial de partea Intact. Prin poziționarea sa, șeful statului l-a lăsat în ofsaid pe premierul Dacian Cioloș, care susținuse poziția ANAF în Senat, criticând doar forma în care a acționat această instituție. Mii de români i-au dat „unlike” președintelui României, iar ulterior Klaus Iohannis și-a nuanțat declarațiile făcute în favoarea trustului aflat în proprietatea familiei Voiculescu. 

În apărarea Antena 3 au intervenit și instituții precum CNA sau Avocatul Poporului. 

CNA va transmite ANAF o scrisoare prin care va comunica preocuparea instituției în legătură cu situaţia evacuării celor cinci televiziuni ale trustului Intact din sediile lor şi posibile evoluţii negative, cum ar fi riscul unei întreruperi de emisie în cazul acestora.

În scandal s-a implicat și Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, instalat în funcție de PSD, care s-a sesizat din oficiu în legătură cu „posibila încălcare a art. 30 și 31 din Constituția României privind libertatea de exprimare și dreptul la informație”, în cazul notificării ANAF de evacuare a televiziunilor Intact.

Comentarii

 • cassandra

  24 februarie 2016 8:25

  Da' de ce Domn' Ambasador nu ia act si atitudine de dezalizarea tarii, de faptul ca sistemul de sanatate este in colaps, ca ne mor copii di senin, ca batranii sunt in prag de exrinctie , ca tinerii sunt debusolati si mintiti cu mirajul economiei de piata unde totul este posibil , cu faptul ca datoria externa facuta de slugile Inaltelor porti de la vest , este mai mare decat ar putea plati romania vreodata ? VAE VICTIS iar noi suntem propriile noastre victime ! Bravos natiune , halal sa-ti fie!!!!

  raspunde comentariului
 • v o bag

  24 februarie 2016 8:24

  Ambasadorul, la fel ca ziarista, mananca ccat cu polonicul.Iata ce spune legea,,Instana dă dreptate Antenei 3 în privina evacuării cerute de ANAF. Tribunalul Bucureti confirmă că nu există o hotărâre judecătorească de evacuare i, în consecină, evacuarea nu poate fi pusă în practică în termen de cinci zile. Decizia instanei vine după ce Antena 3 a cerut prelungirea cu 30 de zile a termenului de evacuare. În motivarea instanței se precizează că prelungirea termenului de evacuare cu 30 de zile solicitată de Antena 3 nu poate fi făcută întrucât nu există o hotărâre judecătorească de evacuare. Politicienii condamnă atitudinea ANAF și susțin că s-a comis un abuz fără precedent. În urmă cu o săptămână, ANAF a somat trustul Intact să elibereze în termen de 5 zile clădirile în care-și desfășoară activitatea, printre ele și sediul Antena 3 din Șoseaua București-Ploiești. Motivația ANAF a fost că astfel pune în aplicare sentința judecătorească din august 2014 pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Telepatia.

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  24 februarie 2016 7:46

  Au dat cu mucin-n fasole cei de la ambasada... ..., SA NE ARATE DAKAMENTUL prin care O INSTANTA a dispus evacuarea, de nu, timp de o saptamana, tot ce inseamna presa scrisa, cu exceptia titlului SA PUBLICE SCUZELE AMBASADORULUI.. . .. Cam obtuzi in politica externa preteni nostri, cam obtuzi !

  raspunde comentariului
 • VARANE, AI BELIT BELENGHERU" ...

  24 februarie 2016 1:27

  DACA AMERICANII TI-AU PUS STAMPILA DE HOT SI DE CORUPT, ESTI DEFINITIV TERMINAT !!!!!!!!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Dan Nietzsche

  23 februarie 2016 20:51

  Mr. Hans Klemm, Romanian people is NOT compatible with the democracy. Mr. Ambassador, I urge you to read "Din psihologia poporului roman" - Dumitru DraghicescuBest regards,Dan Nietzsche

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design