20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Italiei la Bucureşti: Peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte...

Ambasadorul Italiei la Bucureşti: Peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integraţi

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, a declarat, miercuri, că peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integraţi.

Diplomatul a afirmat, cu prilejul unei vizite la Botoşani, că 'românii învaţă foarte repede limba italiană şi s-au acomodat în Italia foarte uşor".

Marco Giungi consideră că românii care desfăşoară activităţi sezoniere în peninsulă au nevoie să fie informaţi cu privire la locurile de muncă pe care urmează să le obţină, admiţând că "au existat şi cazuri de exploatare umană".

"Au existat şi cazuri de exploatare umană a cetăţenilor români în Italia. Nu ascund acest lucru. Exploatarea umană, exploatarea prin muncă este o crimă. Bineînţeles că astfel de delicte existe peste tot în lume, dar există şi soluţie. Soluţia în Italia este Poliţia, justiţia şi legea", a afirmat ambasadorul.

El a dat asigurări că în Italia drepturile cetăţenilor străini sunt respectate, menţionând că nu trebuie generalizate cazurile în care anumite drepturi sunt încălcate.

"În Italia, ca şi în România, drepturile omului sunt universale, pentru oameni integraţi, care care nu sunt integraţi, pentru lucrători civili, pentru lucrători sezonieri, iar drepturile civile includ un salariu minim, aşa cum prevede legea, un maximum de ore lucrate, condiţii minime, demnitate", a adăugat diplomatul italian.

Marco Giungi s-a aflat la Botoşani pentru lansarea campaniei naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!", destinată românilor care doresc să muncească în străinătate.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă