10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAlin Trăşculescu află vineri dacă va fi judecat în libertate

Alin Trăşculescu află vineri dacă va fi judecat în libertate

Fostul deputat Alin Trăşculescu află vineri dacă va fi judecat în libertate. Curtea de Apel Bucureşti decide vineri dacă admite recursul făcut la măsura arestării preventive, potrivit Digi 24.

Fostul deputat de Vrancea a ajuns după gratii pentru că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţi ca să atribuie unor firme contracte de investiţii avantajoase cu statul.

Citeşte şi EXCLUSIV RL: Dialogurile care-l îngroapă pe deputatul Alin Trăşculescu

În rechizitoriul procurorilor DNA, fostul deputat de Vrancea a acumulat acuzaţii de trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trăşculescu şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, noile acuzaţii fiindu-i aduse la cunoştinţă în 22 noiembrie.

Apărarea va invoca faptul că nu asupra fostului parlamentar s-au găsit banii pentru presupusul trafic de influenţă, aşa cum susţin procurorii, relatează reporterul Digi24. Totodată, avocatul său va încerca să convingă judecătorii că Alin Trăşculescu nu reprezintă un pericol pentru anchetă şi, odată lăsat în libertate, nu are cum să influenţeze martori sau să falsifice probe.

Decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti privind judecarea în stare de arest preventiv sau în libertate este definitivă.

Propunerea de arestare preventivă a lui Alin Trăşculescu a fost formulată după ce, în 20 noiembrie, acesta a demisionat din funcţia de deputat. Joia trecută, instanţa Tribunalului Bucureşti a decis ca Alin Trăşculescu să fie arestat preventiv pentru 29 de zile.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...
Ultima oră
Pe aceeași temă