Află cu UN SINGUR CLICK dacă eşti ASIGURAT la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate!

de Rl online , 05 noiembrie 2012
chirurgi

UPDATE Pe site-ul CNAS există o secţiune unde fiecare persoană poate afla dacă figurează sau nu ca asigurat. Tot aici îţi poţi afla şi Codul de Identificare (CID), folosit la identificarea unică a persoanelor asigurate în sistemul informatic integrat al CNAS. Dă click AICI şi, după introducerea CNP şi a codului de indentificare, poţi afla dacă ai statut de asigurat!

 

Fiecare asigurat se poate informa la casa de asigurări de sănătate de care aparţine cu privire la consultaţiile de care a beneficiat într-o anunită perioadă şi, eventual, la tratamentele ce i-au fost prescrise, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNAS, Doru Bădescu, potrivit Mediafax.

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a spus că, din cauza multiplelor nereguli constatate de la numirea sa în funcţie, a luat măsuri de înlăturare a acestora, una fiind "mediatizarea dreptului asiguratului de a se informa asupra prestaţiilor medicale raportate în sistemul informatic unic integrat pentru o perioadă dată".

"Orice asigurat poate merge la Casa de Asigurări de Sănătate de care aparţine şi, pe baza CNP, să solicite informaţii în legătură cu prestaţiile medicale raportate pe numele său. Prin această măsură, s-a pus în practică o prevedere legală potrivit căreia asiguratul, în calitate de contribuabil şi de beneficiar, poate verifica prestaţiile cu care este înregistrat în baza de date a sistemului de asigurări de sănătate", a explicat Bădescu.

Preşedintele CNAS a mai spus că, prin această măsură, s-a atras atenţia furnizorilor de servicii medicale că pot fi verificaţi chiar de către pacienţii pe care îi au în evidenţă.

Totodată, CNAS a demarat mai multe acţiuni privind verificarea operativă a verdicităţii serviciilor raportate spre decontare de furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive, înainte ca aceştia să-şi primească banii. Aceste verificări se fac lunar şi îi vizează pe toţi furnizorii, a precizat Bădescu.

Preşedintele CNAS a dispus şi verificarea, la nivel naţional, a modului de derulare a programului naţional de diabet zaharat, privind respectarea protocoalelor pentru acordarea tratamentului, dar şi a dreptului de prescriere a medicamentelor specifice.

 

Comentarii

 • neagu ioan ovidiu

  22 ianuarie 2015 15:21

  ma numesc neagu ioan ovidiu CNP1770926336043 avind seriaSV NR.994856 si as vrea sa stiu daca sint asigurat de catre angajator si cum cu ce norma

  raspunde comentariului
 • Marco

  17 octombrie 2014 14:37

  defapt acesta este link-ul 100 sigur httpsiui.casan.ro82Asigurati

  raspunde comentariului
 • Sorin

  24 septembrie 2014 13:59

  www.cnas.ropageverificare-asigurat.html

  raspunde comentariului
 • Sorin

  24 septembrie 2014 13:57

  httpwww.cnas.ropageverificare-asigurat.html

  raspunde comentariului
 • Sorin

  24 septembrie 2014 13:55

  Noul linkhttpwww.cnas.ropageverificare-asigurat.html

  raspunde comentariului
 • CRICU EUGEN

  12 iunie 2014 13:24

  Ma numesc Cricu Eugen CNP 1570922224538, CI seria MX 285260, sint asigurat inca din anul 2012 avin ajutor social Legea 416, si cum de la dumneavostra nu apar asigurat? Am sunat la Directia Muncii Iasi si mi s-a spus ca de la dinsii sint platite asigurarile. Fiind bolnav nu pot sa ma deplasez, iar medicul de familie nu poate sa-mi elibereze reteta. Va rog din suflet sa verificati situatiile de la Directia Muncii. Va multumesc pentru intelegere.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design