10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAcțiuni ale poliției pentru sigurața în școli. Mii de elevi au fost...

Acțiuni ale poliției pentru sigurața în școli. Mii de elevi au fost prinși chiulind

Mii de elevi au fost prinși chiulind de la ore, în perioada 9-13 mai, când poliția a desfășurat o amplă campanie, la nivel național, privind siguranța în școli. Conform unui raport al IGPR, s-au desfășurat 7.331 de activități preventive, au depistat 3.207 de elevi care absentau de la cursuri și au aplicat 5.415 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii au desfășurat activități pe trei paliere: prevenire prin acţiuni educative; verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţi, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003; acordarea sprijinului de specialitatate (activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin „112” şi combaterea absenteismului şcolar).

La activități au participat peste 18.800 de polițiști, dintre care 14.868 de la ordine publică și 2.153 de la rutieră.

”Polițiștii au desfășurat în cadrul orelor de curs 7.331 de activități preventive, au susținut 5.012 sesiuni de consiliere și au depistat 3.207 elevi care absentau de la cursuri”, transmite IGPR.

De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant delict 15 infracțiuni și au aplicat 5.415 sancțiuni contravenționale.

Din rapoartele poliției mai reiese că, dintre sancțiunile aplicate, 922 sunt prevăzute de Legea nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 42 sunt prevăzute de H.G. 128 din 1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică și morală a elevilor și studenților.

Echipaje de poliţie au fost  prezente, zilnic, în zonele de acces în şcoli, la orele la care elevii intră la cursuri, precum și atunci când ies de la cursuri. De asemenea, polițiștii au patrulat în zona şcolilor şi în perioadele când elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii.

Au fost aplicate 3.956 de sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii  au efectuat 3.818 controale în domeniul respectării prevederilor Legii nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 167 de sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Conform IGPR, de la începutul anului școlar, numărul infracţiunilor sesizate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar s-au redus cu 14%, faţă de perioada similară a anului școlar trecut. 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă