8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAccident elicopter: Epava, scoasă din lac și dusă la CERONAV pentru expertizare

Accident elicopter: Epava, scoasă din lac și dusă la CERONAV pentru expertizare

Epava elicopterului prăbușit în Siutghiol a fost adusă la mal și va fi trimisă la centrul CERONAV, unde va fi expertizată, relatează Mediafax.

Scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au reușit să ducă la mal, marţi, în jurul orei 16.00, ce a mai rămas din elicopterul SMURD prăbuşit cu o zi în urmă în apele lacului Siutghiol, respectiv corpul și carlinga aparatului de zbor.

Citește și: UPDATE. VIDEO+GALERIE FOTO: Primele măsuri după tragedie: șeful ISU Constanța, demis. S-a cerut schimbarea prefectului. Imagini cutremurătoare cu ultimele minute ale echipajului. Toate cele 4 persoane aflate la bordul elicopterului SMURD prăbușit în Lacul Siutghiol AU MURIT

Numeroase alte resturi ale elicopterului, între care și coada aparatului de zbor, fuseseră scoase la suprafață încă de luni noapte, în timpul operațiunilor de căutare şi salvare.

Rămășițele au fost tractate pe o distanță de câțiva kilometri, din zona în care s-a prăbușit elicopterul, aflată la ieșirea din Mamaia către Năvodari, și până la pontonul Centrului Român pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale CERONAV, la intrarea în stațiune dinspre Constanța, de unde urmează să fie preluate de către anchetatori pentru a fi expertizate.

Elicopterul SMURD la bordul căruia se aflau medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, și copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani, s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, potrivit ROMATSA, luni, la ora 16.16, la aproximativ 500 de metri de mal.

Elicopterul SMURD transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Județean din Constanța şi se întorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”, unde alimentase cu combustibil.

Operațiunile de căutare și salvare au durat peste 12 ore.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar în cazul elicopterului SMURD prăbuşit, cercetările privind cauzele accidentului în care au murit cei patru membri ai echipajului fiind continuate marţi la locul tragediei de procurori şi criminalişti.

Raportul privind intervenţia care a avut loc pe lacul Siutghiol după prăbuşirea elicopterului SMURD va fi prezentat premierului Victor Ponta de către ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Pe de altă parte, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, marţi, că informațiile de până acum arată că s-a intervenit în timp util, precizând că primul echipaj a ajuns la faţa locului la ora 16.25, după apelul la 112 înregistrat la ora 16.11.

Marţi, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a decis demiterea şefului ISU Constanţa, Viorel Jianu, şi a propus premierului Victor Ponta să îl schimbe din funcţie pe prefectul judeţului, Radu Volcinschi, urmare a problemelor la intervenţia de după prăbuşirea elicopterului SMURD.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă