19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAbuzuri asupra copiilor. 650 de cazuri într-un singur județ

Abuzuri asupra copiilor. 650 de cazuri într-un singur județ

Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ au instrumentat, anul trecut, 650 de cazuri de abuz asupra copiilor, informează Agerpres.

Directorul DGASPC Neamț, Cristina Păvăluţă, a precizat că numărul sesizărilor primite a fost în creştere, comparativ cu 2014, cu 39 de cazuri. 

Ca şi în anii trecuţi au predominat cazurile de neglijare, fiind peste 200 de astfel de situaţii. De asemenea, s-au înregistrat 100 de cazuri de abuz emoţional, peste 50 de situaţii de abuz fizic precum şi 30 de cazuri de abuz sexual. 

În toate situaţiile, specialiştii DGASPC Neamţ au acordat servicii de evaluare, consiliere psiho-socială şi consiliere juridică în colaborare cu autorităţile locale şi cu sprijinul resurselor comunitare. 

Totodată au fost propuse 53 de măsuri de protecţie specială dintre care 28 au fost reprezentate de plasamente în servicii de tip rezidenţial, 4 plasamente familiale, 15 plasamente la asistenţi maternali profesionişti şi s-au instituit 6 măsuri de supraveghere specializată în familie. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...
Ultima oră
Pe aceeași temă