A murit Arthur Finkelstein, care i-a consiliat pe Richard Nixon, Ronald Reagan, George W. Bush și Traian Băsescu

de Adrian Bărbulescu , 20 august 2017 - stire actualizata la ora 12:43, 20 august 2017
Mediafax

A murit strategul politic Arthur Finkelstein, care i-a consiliat pe Richard Nixon, Ronald Reagan, George W. Bush, Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu.

Evreu-american, Finkelstein s-a născut la New York, în 1945. De-a lungul carierei sale în lumea politicii s-a impus ca un geniu şi a fost văzut adesea ca un adevărat "magician" pentru previziunile care se adevereau în materie de alegeri, scrie Mediafax.

Între anii 1970 şi 1980, Arthur Finkelstein a lucrat cu foştii preşedinţi ai Statelor Unite Richard Nixon, Ronald Reagan şi George W. Bush. În Israel, Finkelstein s-a implicat în campania din 1996 a lui Benyamin Netanyahu care s-a dovedit a fi una de succes împotriva lui Shimon Peres. Finkelstein a dat viaţă frazei cheie de atunci "Peres va diviza Ierusalimul", care avea să îl ajute decisiv pe Netanyahu.  

În 2012, Arthur Finkelstein a crezut în mod eronat că Mitt Romney îl va învinge pe Barack Obama la alegerile prezidenţiale de atunci. Alegerile din 2013 i-au demonstrat, din nou, că se înşela, când i-a sfătuit pe Likud şi Yisrael Beiteinu să meargă pe aceeaşi linie, lucru care l-a costat pe Likud peste o pătrime din reprezentanţii din Knesset.

Parlamentarii de stânga l-au criticat, deseori, pe Finkelstein pentru atacurile îndreptate asupra opozanţilor clienţilor săi.

În România, Arthur Finkelstein i-a consiliat pe Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu şi pe câţiva membri ai PNL.

Loading...

Comentarii

  • Mandra mea-i din Cernauti

    21 august 2017 14:43

    ICH BIN EINE BERLINER!Spunea Kenedy acum 50 de ani cand mafia oculta jidova ,complet mahnita de ce aude dar si de frica ca or sa fie depistati si restructurati i-au si lipit o bulina rosie intre ochi ca la hindieni la Dalas.DSO,DSI.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design