21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialA crescut şomajul în luna iunie. Cei mai mulţi sunt bărbaţi

A crescut şomajul în luna iunie. Cei mai mulţi sunt bărbaţi

Rata șomajului în forma ajustată sezonier a fost de 6,1%, la finele lunii iulie, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de luna precedentă (6%), conform standardelor Biroului Internațional al Muncii (BIM), se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS) remis, miercuri, AGERPRES.

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie din anul curent, este de 546.000 de persoane, în creștere față de luna precedentă (534.000 persoane), dar în scădere față de aceeași lună a anului anterior (624.000 persoane).

Pe sexe, rata șomajului pentru bărbați a depășit-o cu 1,9 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind 6,9% în cazul persoanelor de sex masculin și 5% în cazul celor de sex feminin.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 5,1% pentru luna iulie 2016 (5,9% în cazul bărbaților și 4,1% în cel al femeilor).

Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 78,7% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna iulie 2016.

Șomerii, conform definiției internaționale (BIM), sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele 3 condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni și s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni.

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă