23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial6 judeţe au cerut 100 de milioane de la guvern pentru recuperarea...

6 judeţe au cerut 100 de milioane de la guvern pentru recuperarea pagubelor după inundaţii

Şase judeţe au solicitat Guvernului sprijin, în sumă de aproximativ 100 de milioane de lei, pentru recuperarea pagubelor produse în urma inundaţiilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, miercuri, la Palatul Victoria. 

"Au transmis documente complete solicitate şase judeţe până acum – Buzău, Caraş-Severin, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea, în sumă de aproximativ 100 de milioane de lei. Au transmis documente incomplete sau care necesită refacere patru judeţe – Alba, Constanţa, Suceava şi Vaslui. Judeţul Caraş-Severin a informat că se va reface situaţia transmisă iniţial ca urmare a înregistrării unor noi calamităţi severe şi în data de 28 iunie", a precizat Liviu Iolu. 
El a spus că vicepremierul Vasile Dîncu a cerut, miercuri, autorităţilor locale să depună în timp util documentele necesare pentru obţinerea sprijinului necesar în vederea recuperării pagubelor produse în urma inundaţiilor. 
"Într-o videoconferinţă cu prefecţii, care a avut loc în această dimineaţă, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a solicitat autorităţilor din ţară să-şi depună în timp util proiectele de hotărâre de Guvern pentru obţinerea banilor necesari în vederea recuperării pagubelor produse în urma inundaţiilor. Vicepremierul Vasile Dîncu a cerut prefecţilor accelerarea transmiterii ultimelor date cu evaluarea pagubelor din cele 37 de judeţe afectate de fenomene meteorologice violente", a afirmat Iolu. 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, solicitările adresate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice trebuie să cuprindă numai sumele necesare refacerii elementelor de infrastructură afectate de calamităţi. 
"Solicitările pentru refacerea malurilor unor râuri s-au transmis Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, respectiv Administraţiei Naţionale Apele Române şi Ministerul Mediului a făcut deja o evaluare a pagubelor", a precizat Iolu. 
El a mai afirmat că autorităţile locale s-au adresat MAI pentru scoaterea din rezervele de stat a unor materiale de construcţii. 
"În ceea ce priveşte gospodăriile afectate, autorităţile administraţiei publice locale s-au mai adresat Ministerului Afacerilor Interne, în temeiul Legii privind rezervele de stat, pentru scoaterea din rezervele de stat a unor materiale de construcţii, iar Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – pentru sprijin financiar pentru refacerea locuinţelor", a declarat Iolu. 
Purtătorul de cuvânt al Executivului a menţionat că, în cursul nopţii trecute şi miercuri dimineaţă, peste 3.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti au acţionat alături de autorităţile locale pentru protejarea populaţiei. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă