50.000 de oameni au cerut la Chişinău unirea cu România, în timp ce s-au înregistrat două alerte cu bombă

de Rl online , 27 martie 2016 - stire actualizata la ora 15:30, 27 martie 2016
50.000 de oameni au cerut la Chişinău unirea cu România, în timp ce s-au înregistrat două alerte cu bombă

Două alerte cu bombă au fost lansate duminică, la Chişinău, în timpul constituirii platformei Sfatul Ţării 2, care reuneşte organizaţiile unioniste din Republica Moldova care militează pentru unirea cu România.

Prima alertă a fost declanşată dimineaţă, când un bărbat a sunat la Poliţie, afirmând că ar fi fost plasată o bombă la Palatul Naţional Nicolae Sulac. În acel moment, în clădire se desfăşura Congresul de constituire al Sfatului Ţării doi. Alarma s-a dovedit a fi falsă, anunţă Unimedia.

Ulterior, un alt bărbat a sunat la Poliţie, la orele 12:30, pentru a anunţa că a fost plasată o bombă la Gara Feroviară din Chişinău, anunţă aceeaşi sursă, citată de ziare.com. Şi aceasăa alarmă s-a dovedit a fi falsă.

În ambele cazuri au fost intentate dosare penale, urmând a se stabili cine sunt cei care au sunat la Poliţie.

La Chişinău s-a desfăşurat, duminică, Marşul Reunirii, la care au participat 50.000 de oameni, după spusele organizatorilor, care au vrut astfel să marcheze împlinirea a 98 de ani de la votarea unirii Basarabiei cu România de către Sfatul Ţării.

Comentarii

 • Carola

  29 martie 2016 11:10

  De ce sa nu ni se fluture si spectrul acesta ?! - dezordinea suplimentara, dezbaterile contradictoriiavantajeaza fortele destabilizatoare. Sa fim calmi, sa ne unim in cuget macar noi intre noi, deocamdata.Si, abia cand vom redeveni puternici,sa facem si acest gest istoric. O galceava in plus este periculoasa, acum.Iar Traian Basescu are timp de joaca.. politica va fi oprit mai devreme decat crede. Moldova profunda de pestePrut ne este ostila si nu trebuie sa ne intrebam de ce.

  raspunde comentariului
 • Marșul Minciunirii...

  28 martie 2016 0:03
 • nici macar 8.000

  27 martie 2016 18:08

  Alba ca Zapada si cei 11 pitici...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design