42 de copii, internați în spitalele din Argeș, cu forme uşoare şi medii ale bolii diareice

de Roxana Petre , 17 februarie 2016 - stire actualizata la ora 12:48, 17 februarie 2016
42 de copii, internați în spitalele din Argeș, cu forme uşoare şi medii ale bolii diareice

42 de copii cu forme ușoare și medii ale bolii diareice sunt internați în spitalele din Argeș, au anunțat, miercuri, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Mai mult, în ultimele șase zile, niciunul dintre copii nu a necesitat transferul la spitalele din București, informează Agerpres.

Astfel, la Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt internaţi 33 de copii, dintre care o treime s-au prezentat la unitatea medicală în ultimele 24 de ore. Alţi cinci copii sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, trei la Spitalul Municipal Curtea de Argeş şi unul la Spitalul Orăşenesc Costeşti. 

Potrivit sursei citate, ultimele analize arată că probele de lapte recoltate de la domiciliile unor copii bolnavi din Piteşti şi Ştefăneşti corespund standardelor în vigoare, iar probele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt sterile. 

Citește și:  Cazul bebelușilor din Argeș: Ministrul Sănătății, chemat să dea explicații în Comisia de sănătate din Parlament

Situaţia de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti a fost analizată şi de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Victor Strâmbu. 

"Domnul Victor Strâmbu, secretar de stat din MS, a venit astăzi la Spitalul de Pediatrie Piteşti pentru a discuta personal cu medicii şi a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru situaţia medicala cu care ne confruntăm.Vizita a urmărit ajutorarea spitalului si a personalului medical pentru a face faţă pe viitor unor astfel de situaţii de urgenţă. Prioritatea este de a asigura bune condiţii de tratament pentru pacienţii internaţi", se arată în comunicatul DSP Argeş. 

Citește și:  Al treilea bebeluș bolnav din Argeș a murit. Corpul de Control al lui Cioloș investighează cazul

Şapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt în continuare internaţi la Spitalul "Marie Curie", trei dintre aceştia în stare gravă pe secţia de Terapie Intensivă, iar patru la Nefrologie, prezentând o stare bună. La aceeaşi unitate medicală din Bucureşti au murit, în ultimele două săptămâni, alţi trei copii din Argeş care prezentau simptome asemănătoare.

Comentarii

 • Paranoia îngrașă

  17 februarie 2016 22:39

  httpen.wikipedia.orgwikiFlint_water_crisis

  raspunde comentariului
 • musamalizarea omoara

  17 februarie 2016 16:00

  Cat se mai minte si se mai musamalizeaza in tara asta. Daca sunt atatia copii intr-o zona geografica ceva II LEAGA .ori laptele, ori apa, ori ceva care au facut in comun ,vaccin, sau altceva.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design