Ministerul de Interne, invadat de elevi în cadrul programului „Şcoala altfel”

de Rl online , 17 aprilie 2016 - stire actualizata la ora 16:49, 17 aprilie 2016
Ministerul de Interne, invadat de elevi în cadrul programului „Şcoala altfel”

Ministerul de Interne îşi va deschide porţile în faţa elevilor, pentru ca un număr cât mai mare de copii să descopere diverse categorii de activităţi din acest domeniu, în cadrul „Şcolii altfel”, arată Agerpres într-un amplu material.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române vor merge în școli și licee, unde vor susține lecții deschise despre prevenirea delincvenței juvenile, iar pompierii vor organiza exerciții de evacuare și simulări ale unor intervenții în situații de urgență.

IGPR precizează că printre temele pe care polițiștii le vor discuta cu cei mai tineri membri ai comunității vor fi educația și siguranța rutieră, siguranța pe internet, protejarea bunurilor personale, violența școlară și cea domestică, absenteismul, voluntariatul pentru un viitor mai sigur, precum și cariera de polițist.

 Miercuri, între orele 10,00 — 12,00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, vor avea loc demonstrații de arte marțiale, plimbări cu tiroliana, exerciții cu câinii de serviciu sau plimbări cu caii Jandarmeriei.

Academia de Poliție va organiza joi "Ziua Porților Deschise", ocazie cu care va fi prezentată oferta educațională pentru acest an.

Copiii care vor vizita Inspectoratul General de Aviație vor avea prilejul de a sta la manșa unui elicopter, iar piloții MAI le vor povesti despre misiunile de salvare aeriene.

Acțiuni preventive vor fi desfășurate și de către specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane sau Agenției Naționale Antidrog.

Pentru prima dată, Direcția Generală Anticorupție va participa la acest program cu o serie de activități de educație anticorupție dedicate tinerilor. Evenimentele vor fi organizate la sediul central al DGA și la Palatul Național al Copiilor.

Copiii care doresc să afle mai multe despre istoria Poliției de Frontieră pot vizita Muzeul din municipiul Giurgiu. Elevilor li se vor prezenta istoria acestei structuri, activitățile specifice ce se desfășoară într-un punct de trecere a frontierei, principalele atribuții ale polițiștilor de frontieră, tehnica din dotare, cu precădere mijloacele de transport, precum o autospecială care funcționează pe principiul termoviziunii.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design